AFDELING OLDEMARKT-PAASLOO
Passage Oldemarkt-Paasloo viert 50-jarig jubileum

Viering 50-jarig bestaan Passage Oldemarkt-Paasloo op 29 april 2019 bij de Maargieshoeve in Kallenkote

Om 16.30 uur konden we bij binnenkomst iets te drinken bestellen en stonden er nootjes en pinda’s op tafel.

We werden welkom geheten door onze voorzitter Ankie Buijert en zij opende met het lezen van Psalm 121 en gezamenlijk hebben wij “het onze Vader “uitgesproken.

Vier vrouwen, Coba Winters, Femmie Tietema, Lubbie Hetebrij en Pietje van Eyck die al 50 jaar lid zijn werden in het zonnetje gezet en ontvingen een bloemenvaas met de logo’s van CPB en Passage met de jaartallen 1969 en 2019 en natuurlijk een prachtige bos bloemen. Ook Els Gerards ontving een lepeltje met logo en een boeket omdat ze al 25 jaar lid is.

Trijntje de Jonge was aanwezig om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Dus allemaal naar buiten voor de groepsfoto en een foto van de jubilarissen. Ook  was de pers aanwezig om een foto te maken voor de krant en de 4 jubilarissen werden geïnterviewd.

Toen iedereen weer binnen was en een drankje had, vertelde Coba Winters hoe en welke bestuursleden de CPB in Oldemarkt/Paasloo hebben opgericht en welke onderwerpen er aan de orde kwamen. Dat waren o.a. abortus en homofilie. Echt maatschappelijke onderwerpen op Christelijke grondslag bezien. Het gaf de vrouwen veel stof tot nadenken. Ook de financiën was wel eens een probleem, maar vrouwen zijn creatief dus werden er zelfgemaakte spullen verkocht en werd er bingo gespeeld.

Ook gingen ze regelmatig een reisje maken en hier vertelde Marry Kraak op een amusante wijze over.

Lubbie Hetebrij gaf namens alle leden een witte roos aan het huidig bestuur als dank voor al het werk wat gedaan moet worden om alles maar weer op de rails te houden.

Om 18.00 uur stond er voor de 28 aanwezige vrouwen een warm en koud buffet klaar. Voor ieder wat wils en je kon best vaker dan 1 keer je bord vullen. Om 19.30 uur stond er een toetjesbuffet voor ons klaar. Natuurlijk vele soorten ijs en veel slagroom, yoghurt, vers fruit, noten. 

Vrouwkje Visserman had in de archieven een prachtig komisch verslag van het 10 jarig bestaan CPB gevonden wat geschreven was door Ummigje Berger en las dit voor.

Ook had Lubbie Hetebrij een verhaal over een reisje gemaakt waar alle namen van de huidige leden in waren verwerkt met de titel “Mijn droom’’. Het was zeker grappig en werkte bij menigeen op de lachspieren. De hele tijd rouleerden er ook enkele “oude” fotoboeken die door iedereen met veel belangstelling werden bekeken.

Tot slot kon iedereen nog een kopje koffie of thee nemen.

Om 21.00 uur werd de avond afgesloten door de voorzitter en zongen we het Passagelied: “Samen vormen wij Passage en kunnen wij de toekomst aan met Gods zegen”. Na afloop ontvingen alle vrouwen bij het weggaan als herinnering een zelfgemaakt versierd glas met kaarsje erin, met de tekst “We kunnen allemaal wel wat extra licht gebruiken”.