AFDELING KAMPEN
Passage reisje 2018

Woensdag 5 september vertrok de "Veerman van Kampen"met ruim 40 dames van Passage |Kampen en Kampen platteland voor een tocht naar Enkhuizen. Uitgezwaaid door Alie, die geen zeebenen heeft, helaas. De lucht was grijs, maar het was droog. En gelukkig niet teveel wind.

Goed verzorgd onderweg. Koffie met gebak en later een prima verzorgde lunch.

Rond half twee arriveerden we in de oude haven van Enkhuizen. Middels een oud houten ophaalbruggetje waren we zo in het centrum, waar we twee uur vrije tijd hadden. Helaas begon het wat te miezeren. Geen nood: de kerk van binnen bekijken, museum bezoeken, stoelen uitproberen in een winkel met woonassecoires, kleding bekijken en natuurlijk zorgen voor de inwendige mens.

Rond half vier vertrok de boot weer richting Kampen. En zowaar begon het zonnetje te schijnen. We konden ook buiten op het dek zitten.

Na een heerlijk diner arriveerden we rond kwart over zeven weer in Kampen.

Het was weer een mooie reis.

 

 

 

 

Passage reisje 2017
 

Woensdag 5 april 2017 hadden we weer ons jaarlijkse reisje, dit keer gingen we weer met de bus en wel richting Beneden Leeuwen. Daar werden we hartelijk verwelkomd door een aardige mevr. en werden we getracteerd op koffie met gebak. Wat natuurlijk goed smaakte. Na de koffie kregen we een korte modeshow waar een aantal dames van ons assistentie verleenden, leuk hoor. Daarna werden we in twee groepen gedeeld waarna de ene groep de weverij ging bekijken en de andere groep kreeg gelegenheid om de winkel te bekijken, daar werd natuurlijk druk gebruik van gemaakt. Er werd dan ook het een en ander gepast en gekocht, veel dames gingen met iets naar huis. Ook de afdeling weven was erg interessant, er werden ook lappen geweven, die daarna naar een andere fabriek gaan om daar truien e.d. van te maken. Om half een gingen we richting Hilversum, waar we het museum van Beeld en Geluid gingen bezoeken. Ook daar werden we in groepen gedeeld, we hebben daar gezien wat er aan oud beeldmateriaal allemaal wordt bewaard, veel banden met beeldmateriaal is al gedigitaliseerd en kan dan ook via internet worden bekeken. Ook zagen we een hele grote ruimte waar allemaal oude t.v. toestellen stonden die in de afgelopen jaren gebruikt zijn. Toen we dit alles bekeken hadden kregen we nog een film te zien over 65 jaar entertainment dat was heel bijzonder, allemaal programma's welke wij allemaal nog goed in het geheugen hebben. Een stukje nostalgie ten top. We kregen inmiddels wel trek in koffie en die stond dan ook voor ons klaar met een klein gebakje, dat smaakte prima. Doordat het al een beetje laat geworden was en het heel druk op de weg was, kwamen we iets later bij het restaurant de Bremerberg aan. Omdat alles om het restaurant opgebroken was moest de chauffeur allerlei capriolen uit halen om zo dicht mogelijk bij de ingang te komen. Maar het is gelukt. In het restaurant stond ons een heerlijk diner te wachten, als voorgerecht hadden we tomatensoep, het hoofdgerecht is de bekende schnitsel en verschillende groenten en opgebakken aardappelen en natuurlijk ook nog patat, het nagerecht was een lekker ijsje met een chocolade saus, ging er goed in. Bij de bus gekomen moesten we weer dezelfde capriolen maken om weer op de weg te komen. Het is goed gekomen, maar door alle oponthoud over de hele dag kwamen we een uur later in Kampen aan. Maar daar hadden we geen moeite mee want we hebben een erg mooie dag gehad en dat is het belangrijkste. Hulde voor de reiscommissie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Uitprinten | Disclaimer |

0Terug naar bovenkant van deze pagina