AFDELING WINSUM EN OMSTREKEN
Foto's van onze afdeling

OP DEZE PAGINA STAAN ALLE FOTO'S VAN ONZE AFDELING ZOALS JAARVERGADERINGEN, UITSTAPJES, JUBILEA enz.

Op vrijdag 17 november 2023 zijn we naar de Tirrel in Winsum geweest met rondleiding en uitleg. Een splinternieuw multifunctioneel gebouw in ons dorp. De Tirrel is gebouwd op de visie van Ontmoeten-Verbinden-Verrijken. Ons motto is Jij doet ertoe!. Op dit moment zijn er naast zorg, onderwijs, kinderopvang, Lentis en sport nog een aantal andere organisaties die al gebruik maken van de Tirrel. Het gebouw is voor 2/3 deel van de gemeente Het Hogeland en voor 1/3 deel van Stichting de Hoven. Een paar Foto's bekijken?

             

Op donderdag 26 september 2023 ons jaarlijks fietstochtje. Via een mooie route kwamen we aan in Maarhuizen, een gerestaureerde boerderij. Prachtig gelegen op een eeuwenoude wierde. Paar foto's bekijken? Klik hier.

Op een middag in februari zijn we naar het Groninger Museum geweest om de tentoonstelling "Gianni Versace Retrospective" te bekijken. Het was een mooie middag. Foto's musembezoek februari 2023, klik hier.

Op de jaarvergadering in maart zijn er jubilarissen in het zonnetje gezet en daar hoort een bloemetje bij.
Huldiging Jubilarissen:
30  jaar  lid  Akkie Bakema
35  jaar  lid  Marietje Jeuken
40  jaar  lid  Anna Maring & Fienie Maring
45  jaar  lid  Ineke Bosch & Ankie  Buisman
50  jaar  lid  Gé van der Meulen
55  jaar  lid  Janny Bosma
60  jaar  lid  Tiny Huitsing & Ans Ellen

Foto's Jaarvergadering maart 2023, klik hier.

Slotbijeenkomst Passage in Zuidhorn met een optreden van Marc Vrolijk.
Foto's slotbijeenkomst Zuidhorn april 2023, klik hier.

In mei zijn we zijn we naar De Buurvrouw in Winsum geweest om het seizoen af te sluiten. Foto's uitstapje de Buurvrouw mei 2023, klik hier.

3 november 2022, feest! Onze afdeling bestaat 75 jaar, een moment om bij stil te staan en te vieren. Ina Klooster is het langste lid van onze vereniging, 62 jaar! Dat mag wel even worden genoemd. Kunstschilder Gertjan Scholte-Albers heeft deze avond verzorgd met het laten zien van zijn vele schilderijen en hoe zijn werk tot stand komt. Het was een prachtige avond. Foto's bekijken?  Klik hier.

Een plechtig moment! Bij een ambtenaar van de gemeente het Hogeland is getekend voor de totstandkoming van de legalisering van de afdeling Passage Winsum en Omstreken. Ankie heeft geregeld dat er in Winsum kan worden getekend. Op de bestuursvergadering nog een handtekening en voor elkaar. Wij kunnen verder als afdeling. 

     
    
   
Uitstapje Voedselbank oktober 2022.
Een informatief uitstapje en goed om te zien wat deze organisatie allemaal doet. Willy heeft mooie foto's gemaakt, klik hier.

Jaarlijkse fietstocht 2022.
Met heerlijk weer zijn we vertrokken uit Winsum, wat hebben we weer geluk gehad! Via Wehe- den Hoorn, waar we de kerk hebben bezichtigd met uitleg van meneer Jeuken naar Leens, de museumboerderij welgelegen waar we van koffie/thee en gebak hebben genoten. Op de terugreis het kerkje van Warfhuizen bekeken, je weet niet wat je ziet. Een schitterende middag vol verrassingen! Hartelijk dank aan Mina en Willy voor de mooie foto's. Klik hier. Foto's.

Reisje mei 2022.
Na twee jaar coronatijd zijn we weer met elkaar op stap geweest. Een leuk en ontspannen uitstapje naar Moddergat. Iedereen genoot zichtbaar van deze mooie, zonnige dag. Foto's.

Wandeling door Winsum met gids maart 2022.
We hebben onze ogen uitgekeken tijdens een wandeling onder leiding van een gids door Winsum. Ongelooflijk veel te zien en wat een historie! Normaal gesproken loop je er zo aan voorbij, dat is toch niet te geloven. We zijn nog lang niet uitgekeken. Voor herhaling vatbaar? Aan het eind van deze wandelmiddag viel de koffie/thee met gebak bij J. en A. er heerlijk in. Hier een foto-impressie van één van de vier groepen. 

Jaarvergadering 2022.
Na lange tijd weer samen een jaarvergadering beleven met een aantal jubilarissen. De avond werd verzorgd door Mw. Ria Buursema met leuke verhalen en lachwekkende anekdotes. Het was een gezellige, ontspannen avond. Een paar foto's bekijken? Klik hier. 

50 jaar lid 

 Mw. K. Wolters, Mw. I. Dam-Spijk en
 Mw. L. Knoops-Berends

55 jaar lid

 Mw. M. Valkema-Datema

6 jaar bestuurslid

 Mw. A. Ruitenga-v.d. Es

9 jaar bestuurslid

 Mw. A. Koenes-Dijkstra en Mw. A. Buisman-Wiersema

 

Bloemetjes rondbrengen in coronatijd.
 
  ?

Een gezellig "bestuursuitje" samen met onze partners en zussen. 
          
                                            

Een bijzonder uitstapje in Coronatijd.
In november 2021 zijn we met elkaar naar de Oude Manege in Winsum geweest. Een gezellige middag met lunch en diverse spelletjes. Van alles en nog wat was er te beleven, maar even bijpraten stond op de eerste plaats, daar namen we ruim de tijd voor. Foto's.

Fietstocht september 2021 naar Onderdendam.
Hoe is het toch mogelijk! Al jaren wordt er in september een mooie fietstocht georganiseerd en elk jaar treffen we prachtig weer. Zo ook deze keer en altijd is het een grote verrassing wat ons te wachten staat. Niet zo ver weg ditmaal maar een kijkje waard. Nieuwsgierig? Klik hier. 

Jubileum juni 2021! 50 jaar getrouwd.
Op een stralende junidag  werden Ineke en Leo Bosch door het bestuur van Passage W. en O. overvallen met een prachtige bos bloemen ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksjubileum.

Voor Ineke en Leo

Zolang samen te mogen leven is heel bijzonder,
toch is dit voor jullie geen wonder.
Vreugde, verdriet en warmte hebben jullie gedeeld met elkaar
het was echte liefde die 50 jaar.
Ineke Bosch, zo wilde Ineke na haar trouwen heten,
een echte Bosch met een SCH liet ze een ander trots weten,
en ook nog het vertrouwde gezicht van Leo aan haar zij
Ineke was en is heel gelukkig en blij
Haar werk als penningmeester voor Passage doet ze op haar manier
Leo helpt haar daarbij met veel plezier.
Zie hen daar toch staan, STRALEND, een gouden paar
Wij wensen jullie Gods zegen en nog menig gelukkig jaar.

Paar foto's bekijken? Klik hier.

Feest voor Alie Sennema.
Op haar verjaardag werd Alie totaal verrast! De buurvrouwen boden haar buiten een bloemetje aan want koffiedrinken met elkaar in huis kan immers niet in coronatijd? Alie is Aanspreekpunt van de contactvrouwen bij Passage en Ursula haar dochter had hierover een paar vragen. Dit intervieuw is te lezen in de Tamboerijn van mei 2021. Een paar fotos bekijken? Klik hier.   

Feest in Corona-tijd! In maart 2021 kon de feestelijke jaarvergadering niet doorgaan vanwege de strenge maatregelen maar er waren wel jubilerende leden! Met een creatieve oplossing is heel wat mogelijk! Kijk maar naar deze gezellige foto's. Klik hier.

40 jaar lid

 Mw. G. Bakker-van Dijk.

45 jaar lid

 Mw. J.M. Kadijk-Siertsema,
 Mw. J.R. Kruizenga-de Vries en
 Mw. A. van Ingen-Medema.

50 jaar lid

 Mw. K. Stavenga-Veltman en Mw. F. Garst.

60 jaar lid

 Mw. A. Elsinga-Bakker,
 Mw. A. Rijnsburger-Bos,
 Mw. Zw. Kloosterhof-van Beilen en
 Mw. W. v.d. Veen-Visscher


Corona-tijd met aanpassingen en regels. Onze ontmoetingsavond van 5 november 2020 kon niet doorgaan vanwege een aantal strengere regels waar iedereen zich aan moet houden en daar doet onze afdeling aan mee. Hoe hier creatief mee om te gaan? Verdeeld in kleine groepjes op ruime afstand waren er toch ontmoetingen in de vorm van een koffie/thee ochtend of middag en deze vorm is door alle aanwezigen zeer positief ontvangen. Hier een impressie met een aantal foto's.

Fietstocht naar Middelstum in Coronatijd.
In september 2020 zijn we naar Middelstum geweest en hebben het museum Naald en Draad bezocht. Alles op gepaste afstand en met de geldende coronaregels is dat prima gelukt, het was een stralende middag. Fijn dat we elkaar op deze manier weer hebben kunnen ontmoeten. Foto's

Feestelijke jaarvergadering maart 2020.Wat een feestelijke avond! Eerst werden de jubilarissen gehuldigd, daarna een lied voor de penningmeester, zij heeft toegezegd door te willen gaan en daar is iedereen erg blij mee. Het thema van deze avond was: Lingerie, toen, nu en later. Rieteke en Fleur van Riets Lingerie waren te gast en presenteerden een mooie show. Nog even nagenieten? Foto's  

30 jaar lid 

 Mw. G. Bakker

35 jaar lid

 Mw. A. Prins-Schutter en mw. J. de Graaf-Meijer

40 jaar lid

 Mw. N. Dobbe

50 jaar lid

 Mw. H. de Vries-Huisman

60 jaar lid

 Mw. C. Klooster-Scholtens

In februari 2020 zijn we naar Dorcas geweest en hebben daar uitleg gekregen over hoe deze organisatie werkt en wat ze allemaal doen voor de allerarmsten. Foto's

Uitstapje Groninger Archieven januari 2020.
Een interessant uitstapje met uitleg. Het was goed voorbereid en de gastvrouw had van alles over Winsum opgezocht. Foto's

Adventsviering 2019.
Thema: "Kerstfeest met een boekje en een sinaasappel". Een terugblik op hoe vroeger kerstfeest werd gevierd. Deze avond werd verzorgd door bestuur en leden. 
Foto's

December 2019. Kerststuk maken bij Trijn Smidts, traditie inmiddels. Wat een creativiteit en gezelligheid! Foto's.

Uitstapje Groninger zilverkamer te Appingedam.
Op 31 oktober 2019 zijn we met een aantal vrouwen naar Appingedam geweest. Wat een zilver en wat een ontvangst. Vrijwilligers vertellen deskundig en enthousiast over wat er allemaal te zien is. 
Foto's.

Op 3 oktober 2019 stond onze afdeling in het teken van: 100 jaar christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging-100 jaar Vrouwenkiesrecht-20 jaar PassageWe hebben dit jubileum uitbundig en feestelijk gevierd. De leden waren verkleed in kleren van 1919 - 2019. Het was een prachtig gezicht. Foto's

SEPTEMBER 2019.
Jaarlijks fietstochtje. Op een mooie donderdag in september zijn we aan het fietsen geweest, deze keer naar Eenrum en hebben de notaristuin en de kleine Plantage bezocht. Wat een bloemenpracht, je kijkt je ogen uit, één en al kleur en fleur. Het was een middag om in te lijsten. Foto's.

AUGUSTUS 2019.
Op een warme dag in augustus hebben we het Groninger museum bezocht met de tentoonstelling: 100 jaar Vrouwenkiesrecht. Het was een interessante en zeer verrassende middag! Kunt u ons op een paar foto's ontdekken? Foto's.

REISJE MEI 2019.
Jaarlijks met elkaar op stap, dat bevalt goed. Deze keer zijn we naar Nuis geweest in het Westerkwartier en hebben de Coendersborg bezocht met rondleiding en uitleg. Dat is fijn anders loop je daar maar rond zonder te weten van hoe en wat. Aan het Leekstermeer met prachtig uitzicht hebben we genoten van een heerlijke lunch. Hierna brachten we een bezoek aan het kerkje van Midwolde met z'n beroemde marmeren graftombe. Deze ontspannen dag werd afgesloten met een kopje koffie of thee en gebak. Foto's.

WANDELDAG PASSAGE REGIO GRONINGEN.
Inmiddels een goede traditie om één keer per jaar met alle opgegeven passagevrouwen uit onze provincie een wandeling te maken. Zo leer je onze provincie en de passagevrouwen op een totaal andere manier kennen. Deze keer waren we in Wildervank met een verrassende en bosrijke omgeving. Twee vrouwen van onze afdeling hebben meegedaan aan de 4- en één aan de 10 kilometer. We kunnen terugzien op een fijne dag. 
Foto's.

FEEST, PASSAGE IS 100 JAAR!
Met een aantal volle bussen zijn we naar Drachten geweest en hebben het jubileum in de Lawei te Drachten gevierd. Het was een prachtige dag met een gevarieerd programma en tussen de middag een heerlijke lunch. Een dag met een gouden randje! 
Foto's

UITSTAPJE GRONINGER MUSEUM maart 2019.
Op een mooie lentemiddag zijn we met een aantal vrouwen naar het Groninger Museum geweest en hebben daar de tentoonstelling 
met sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly bezocht. Een spektakel van glas, licht en kleur. Foto's.

Feestelijke Jaarvergadering 2019.
Op 7 maart 2019 was de feestelijke Jaarvergadering, altijd een bijzonder gebeuren omdat er dan jubilarissen worden gehuldigd, ook deze avond. We zijn begonnen met een proeverij van Apetito uit Denekamp. Het eten was zeer gevarieerd en heerlijk. De Jaarvergadering werd afgesloten met een Vesper in het kader van het 100-jarig bestaan van Passage. Hier onder de jubilarissen en een aantal foto's.

 

30 jaar lid

 Mw. T. Uijtermerk-Brouwer en
 Mw. A. Kooijenga-Rutgers

40 jaar lid

 Mw. W. van Dorp-Wit, Mw. A. Ruitenga-van Es en
 Mw. W. Drent-Schuilenberg

45 jaar lid

 Mw. A. Smedema-Muller, Mw. A. Sennema-Slagter,
 Mw. W. Kielstra-Dijkstra, Mw. E. Datema-Medema en
 Mw. K. Wieringa-Ritzema

55 jaar lid

 Mw. F.A. Hazenberg-de Boer en
 Mw. M. Hijlkema-van Slooten

Adventsavond 2018.
Op de adventsavond van 2018 werd de liturgie Salomé en Anna getoond met liederen, schriftlezingen, gedichten en beelden. Het was een prachtig geheel en aan het eind van deze avond zongen we Ere zij God. Graag een paar foto's bekijken? Klik hier

Bloemstuk 2018.Traditie. Ook dit jaar weer een prachtig kerstbloemstuk. Ieder jaar een uitdaging onder de vakkundige leiding van Trijn Smidts. Foto's.

Ontmoetingsdag Passage-regio Groningen 22 november 2018.
Elk jaar wordt er een Ontmoetingsdag in Zuidhorn georganiseerd bestemd voor alle leden in de provincie Groningen. Gasten zijn altijd welkom! Een echte Ontmoetingsdag met een gevarieerd onderwerp. Deze keer het woord aan prof. dr. H.E. (Heleen) Zorgdrager met een lezing over: 

"Transgender personen en hun spirituele levensreis." Foto's en verslag van deze bijzondere en leerzame dag. 

Fietstochtje september 2018.
Met 14 vrouwen op de fiets en 14 vrouwen met de auto zijn we naar Uithuizen geweest, Boerma's Antiekhoeve. Er was van alles te zien, van aardewerk tot art deco. Onderweg een stop bij "Jopkes hoeske". Foto's.

Reisje 2018.

Als afsluiting van het seizoen zijn we met elkaar op stap geweest. Deze keer zijn we in ons eigen mooie dorp Winsum gebleven met een bezoek aan de zusterorganisatie Tesselschade Arbeid Adelt ten huize van mw. Mary Hoorn. Te bewonderen en te koop lagen daar de mooie zelfgemaakte hoogwaardige artikelen. Na een kopje thee/koffie met iets lekkers erbij was het tijd om naar Camping Marenland te gaan om daar te gaan eten, een heerlijk seizoensbuffet met ijs na! Iedereen heeft genoten, ook omdat het prachtig weer was. Foto's 

Wandeldag Passage Regio Groningen, bestemd voor alle vrouwen uit onze provincie. Het had niet mooier kunnen zijn wat het weer betreft en de route. Met 100 vrouwen en vier gidsen zijn we op pelgrimstocht geweest met als thema "Water". Er waren twee loopafstanden, 4- en 10 km. Foto's.

Passage noordelijke kunstdag 11 april 2018 te Drachten. Meer dan 800 vrouwen hebben deze dag genoten van Kunst en Cultuur. Een gevarieerd programma met schilderijen, muziek, quilts en liedjes van Toon Hermans. Foto's. Hier een klein stukje panfluit-muziek te beluisteren: ⇒https://youtu.be/_LJOrz7FkQY

Uitstapje Provinciehuis.
Op 14 maart zijn een aantal vrouwen naar het Provinciehuis in Groningen geweest als Gast van de Staten. Een zeer interessant en informatief uitstapje met uitleg, het bijwonen van een vergadering en een rondleiding. Foto's

Jaarvergadering maart 2018. 
Op onze feestelijke jaarvergadering in Onderdendam hebben we genoten van een Afternoontea, prachtig pianospel door Irma Dijkstra en het bekijken van een aantal foto's door de jaren heen. Voor de afternoontea waren alle hapjes en baksels zelfgemaakt door leden van onze afdeling, u begrijpt, dat was smikkelen en smullen! Een aantal jubilarissen zijn gehuldigd en er was een bestuurswisseling. Onze voorzitter Ans van Ingen treedt aan voor een nieuwe periode en daar is iedereen erg blij mee! Hier een impressie.

25 jaar 

Mw. A. Bakema-Heidanus

30 jaar

Mw. M. Jeuken-Hendriks

35 jaar

Mw. A. Maring-Wieringa en mw. R. Maring-Wildeboer

40 jaar

Mw. K.J. Bosch-Postma en mw. A. Buisman-Wiersema

45 jaar

Mw. G. van der Meulen-van Huis

50 jaar

Mw. J. Bosma-Bos 

55 jaar

Mw. A. Ellen-Valkema en mw. C.M. Huitsing-Zwartenkot

Op de jaarvergadering van maart 2018 hebben we ook "oude" foto's laten zien. Vind u het leuk om ze nog eens rustig te bekijken? Klik hier.

Uitstapje Groningermuseum 6 februari 2018. 
Met 5 leden en één gast zijn we naar de TENTOONSTELLING: De Romantiek in het Noorden - van Friedrich tot Turner geweest. Hier een aantal Foto's om te bekijken.

VALPREVENTIE januari 2018. Een middag met veel tips en trucs en de opkomst, in één woord geweldig. Hoe moet je opstaan als je bent komen te vallen en hoe kan je dat voorkomen? Hier een paar foto's.

Adventsavond december 2017 met als onderwerp "De boom van Jesse". Een liturgie bestaande uit vertellingen, gedichten, Bijbellezingen, een kerstverhaal, ja zelfs Zuraja en Ruth hebben meegedaan. Met beelden op de beamer erbij hebben we een bijzondere avond beleefd! Foto's, klik hier.    

Kerststuk 2017. 12 vrouwen van onze afdeling zijn weer bijzonder creatief bezig geweest onder leiding van en bij Trijn Smidts. Nieuwsgierig naar het resulaat? Klik hier.

Jubileumavond: 70 jarig bestaan Passage Winsum en Omstreken! Een feestelijke avond met gasten, een goede sfeer en een optreden van Nanne en Ankie. Een keur van liedjes kwam voorbij. Met foto's erbij komt de avond weer tot leven en klikken op deze link    ⇒ https://youtu.be/3uveJmf13sE brengt ons weer helemaal terug bij Nanne en Ankie.

Museumbezoek naar Aduard oktober 2017. Een tentoonstelling over "Ritmiek van Klank en Stilte". Een aantal foto's om te bekijken.

Ons jaarlijks uitstapje op de fiets. Dit jaar zijn we naar Boerderijwinkel, Fruitteeltbedrijf Oudenbosch te Niehove geweest. We kregen een rondleiding met uitleg en konden met eigen ogen zien het proces van "appel tot sap." Wat hebben we het mooi getroffen deze middag, het was heerlijk weer. Foto's fietstocht september 2017.

Reisje mei 2017.
Dit jaar zijn we naar Eelde (de buitenplaats) geweest en hebben een fantastische dag met elkaar beleefd! Er was veel te zien, we hebben lekker gegeten en het was gezellig. Een aantal vrouwen van onze afdeling hebben foto's gemaakt en die kunt u hier 
bewonderen.

Wandeldag georganiseerd door Passage-regio Groningen op 21 april 2017. Met 90 vrouwen uit onze provincie zijn we in de omgeving van Leek heerlijk aan het wandelen geweest, 4 of 10 km. Onze afdeling was met 5 vrouwen aanwezig en heeft gekozen voor de 4-kilometertocht. Je kunt spreken van een Passagedag met een gouden randje! Foto's

Met elkaar een mooi bloemstuk maken hoort bij onze afdeling. Onder deskundige leiding van Trijn Smidts wordt iedereen creatief! Een herfst- kerst- of paasstuk maken is zo langzamerhand een vaste traditie geworden. Kijk maar eens naar deze foto's!

Uitstapje naar Herman de Vries-mode in Haren.
Op 27 maart 2017 zijn 21 vrouwen van onze afdeling naar kledingzaak Herman de Vries in Haren geweest. Wat was er veel te zien en te bewonderen aan kleding. Zoveel moois moet je natuurlijk even aanpassen!! Met foto's erbij wordt het nog mooier. 

Uitstapje naar het Groninger museum op 8 maart 2017. (Rodin expositie) Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar. Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal. Hier zijn prachtige foto's te bekijken.

Feestelijke jaarvergadering 2 maart 2017 in het kerkje te Wetsinge. We zijn begonnen met een gezamenlijke broodmaaltijd, daarna een optreden van Aline Kruizinga met verhalen en zang. We hebben met elkaar genoten van een prachtige avond. Dit jaar geen bestuurswisseling maar wel het huldigen van een aantal jubilarissen. Hier een paar foto's. 

35 jaar lid    Mw. Els Prins-Duisterwinkel
40 jaar lid    Mw. Siertje Huisman-van Dijk 
45 jaar lid    Mw. Kunny Wolters, Mw. Ina Dam-Spijk en Mw. Loes Knoops-Berends
50 jaar lid    Mw. Geertje Holwerda-de Vries en Mw. Martha Valkema-Datema
55 jaar lid    Mw. Bruinnet Wolters-Oosterhoff
60 jaar lid    Mw. Gé Everts-Omta

Uitstapje naar de Voedselbank in Winsum op 22 februari 2017.
Wat was het een leerzame en informatieve morgen. Na een rondleiding met uitleg hebben we een heel andere kijk gekregen op het reilen en zeilen van deze "onderneming", wat komt daar veel bij kijken! Hier een aantal foto's.

Op onze ledenbijeenkomst van 12 januari 2017 werd er een zeer actueel onderwerp besproken waar niemand de ogen voor kan sluiten! Afval in zee en wat doen we ermee. Deze avond werd opgeluisterd met een fantastische modeshow. Geen gewone modeshow natuurlijk maar één van afvalspullen. Iedereen nieuwsgierig? Klik hier. DEZE FOTO'S MOET U GEZIEN HEBBEN!!

Uitstapje naar Koopal Haarwerken in Groningen op 10 januari 2017. Een verrassende, leerzame en gezellige middag met een bron aan informatie, al zou je dat misschien niet verwachten. In deze winkel is alles aanwezig om mensen met respect en tact te helpen en te ondersteunen. Mevrouw Layla Koopal vertelt met verve en passie hoe ze haar beroep uitoefent en de mensen blij maakt. Hier een indruk van deze middag.

Een kerststuk maken in december is een vaste gewoonte binnen onze afdeling, klik hier voor een aantal foto's van december 2016.

Uitstapje naar het Scheepstra Kabinet. Oktober 2016, gezellig met elkaar naar Roden geweest, de sfeer van vroeger proeven, nostalgie. Foto's van deze middag bekijken?

Jaarlijks fietstochtje in september 2016, een mooie traditie zo langzamerhand! Met 14 fietsvrouwen en 4 autovrouwen zijn we naar de borg Ewsum in Middelstum geweest met prachtig weer en langs verrassende fietspaden, zo kom je nog eens ergens. Zoals elke keer is dit ook weer voor herhaling vatbaar! Foto's van deze middag kunt u hier bekijken. 

Foto's Startavond 15 september 2016 - "Pruikenparade". Deze dames hebben meegewerkt aan de presentatie van Layla:“Wat een haarstukje met iemand doet” (kan doen)Klik hier om de foto's te bekijken.

Reisje mei 2016. 
Op 24 mei zijn we met elkaar op reis geweest naar Oosterwijtwerd. In Eetcafé de Boerderij hebben we de lunch gebruikt (fantastisch verzorgd) en vandaaruit zijn we op de boot gestapt naar Appingedam met onderweg een gast aan boord die liedjes zong en verhalen vertelde, een hele belevenis. De gezellige sfeer proeven? Klik hier.

Wandelen met Passage-gewest Groningen op vrijdag 29 april 2016, een dag om nooit te vergeten! 86 vrouwen waren aanwezig om 4 of 10 kilometer te lopen en van onze afdeling hebben Klaasje, Tineke, Janny en Loes de 4 kilometer gelopen door het prachtige maar natte landschap nabij Sellingen. Onderweg uitleg van de omgeving en er werden en paar gedichten voorgelezen. Na droge kleren aangetrokken te hebben en de gezamenlijke lunch een optreden van Grietje uit Smeerling met verhalen, gedichten en een quiz. Na de loopspieren waren nu de lachspieren aan de beurt en we hebben wat afgelachen, als sluitstuk ook nog met elkaar gezongen in canon. Een indruk van deze dag kunt u hier bekijken.

 

   

 

Annie is in april 2016 naar de cursus "Presenteren kun je leren" geweest. Zo te zien heeft ze het naar haar zin gehad en veel geleerd.

 

Ook dit jaar (2016) is er weer een prachtig Paasstuk gemaakt onder leiding van Trijn Smidts, wat knap om steeds weer iets anders te bedenken.

Feestelijke jaarvergadering 3 maart 2016. Op deze avond zijn maar liefst 12 jubilarissen gehuldigd, ze waren allemaal aanwezig behalve mevr. G. Bakker-Wiertsema, zij kon vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig zijn en mevr. Kl. Stavenga-Veltman vanwege geboorte kleinkind. U kunt zich voorstellen dat het een prachtig gezicht was, al deze vrouwen op een rij met een bloemetje. Het resultaat met foto's kunt u hier bekijken. 
 

35 jaar lid Mevr. G. Bakker-van Dijk
40 jaar lid Mevr. J.M. Kadijk-Siertsema
40 jaar lid Mevr. J.R. Kruizinga-de Vries 
40 jaar lid Mevr. A. van Ingen-Medema
45 jaar lid Mevr. K. Stavenga-Veltman 
45 jaar lid Mevr. F. Garst
50 jaar lid Mevr. IJ. Stavenga-Bouwman
55 jaar lid Mevr. A. Elzinga-Bakker 
55 jaar lid Mevr. A. Rijnsburger-Bos 
55 jaar lid Mevr. Zw. Kloosterhof-van Beilen 
55 jaar lid Mevr. W. van der Veen-Visscher
65 jaar lid Mevr. G. Bakker-Wiertsema

Op deze avond is er een nieuwe PR-vrouw geïnstalleerd, Aaltje Ruitenga - v.d. Es, zij heeft de functie van Jannie van Dijk - Rusthoven overgenomen. Aaltje, veel succes gewenst en Jannie, hartelijk bedankt voor alles. Wij wensen jou alle goeds toe!! Het was een mooie avond met veel "christelijke schilderkunst". De schilderijen werden getoond met uitleg door de maakster ervan, Mevr. G. Kloek - Mol uit Ter Apel.

Een mooie witte roos aangeboden als waardering voor hun inzet als bestuurslid: Annie Koenes, Ankie Buisman en Ineke Bosch; als aanspreekpunt voor contractvrouwen Alie Sennema; als beheerder van de website en redactielid Tamboerijn Loes Knoops en als nieuw bestuurslid Aaltje Ruitenga.

Vrouwen: hartelijk bedankt.

   Links rozen in de knop en rechts een roos in

   volle bloei. Dat onze vereniging net zo mag

   blijven bloeien als de roos!  

 


 

 

Een zeer bijzondere en creatieve presentatie!!  Op de gewestelijke jaarvergadering te Stadskanaal zal deze creatie in het kader van "Op de koop toe" worden gepresenteerd. Vrouwen van onze afdeling - petje af!!                                                                                                                                                                             

 

 

 

ANNIE ALS VOLLEERD MODEL!

In het kader van “Op de koop toe” en men geen plastic tasjes meer mag gebruiken, draagt Annie een creatie ontworpen en gemaakt door T.M.I.

Het is comfortabel in het dragen, duurzaam en luchtig.

Het tasje is gemaakt van: senseobusje, een pedaalemmerzak, een c.d. en waxinecupjes

De hoed is gemaakt van: plastic zakken en een katoenen laken

De rok is gemaakt van: een lampenkap, plastic zakken, breilint en een katoenen laken

De ketting is gemaakt van: plastic doppen

De bretels zijn van: elastiek 

 

 

 

 

20 januari 2016. Wat een bijzondere middag hebben we beleefd in het gerestaureerde kerkje te Wetsinge en wat een uitzicht!! Om verliefd op te worden en met deskundige uitleg en informatie over het verloop van de restauratie. Het was een fantastische middag die we niet graag hadden willen missen. Wat is een uitstapje zonder foto's? Het kerkje midden in het Reitdiepdal, dan moeten we de foto's toch echt wel laten zien.

December 2015: dit is het Kerststuk dat door enkele vrouwen van onze afdeling onder deskunige leiding van Trijn Smidts is gemaakt op een creatieve middag. Hieronder het stuk in vol ornaat maar er zijn nog een aantal foto's gemaakt en die kunt u hier! bekijken. 

NOVEMBER 2015
Uitstapje naar de synagoge in de Folkingestraat te Groningen. Op onze ledenbijeenkomst van 5 november 2015 heeft Dr. S. van der Poel een lezing verzorgd over Joodse stadjers en ook iets vertelt over de synagoge, b.v. hoe deze is ontstaan, wat er allemaal mee is gebeurd in de loop der tijd etc. Op 19 november zijn we met een aantal vrouwen hier naar toe geweest. We kregen een rondleiding en bovendien een schat aan informatie. Daarna nog even met elkaar door de Folkingestraat gelopen om toch nog enkele herkenningspunten te ontdekken en inderdaad, de paardenslagerij was nog te herkennen, u kunt in dit album prachtige foto's bekijken.

OKTOBER 2015
Uitstapje naar Zeerijp. Op 14 oktober zijn we met 24 vrouwen naar atelier van Hulsen in Zeerijp geweest, dit is een goud- en zilversmederij, prachtig en heel bijzonder omdat veel van de aanwezige sieraden met de hand zijn gemaakt, beslist een kijkje waard. Eerst kregen we uitleg over het één en ander b.v. over verschillende tekens die bestaan als je iets koopt van goud of zilver en waar je op moet letten, daarna konden we alles bekijken. Dit uitstapje viel zeer in de smaak, kijk maar naar de foto's die zijn gemaakt.

September (23/2015) en dan staat er steevast een fietstocht gepland. Deze keer zijn we met elkaar op de fiets naar Zuidwolde geweest. Daar hoort een kopje koffie met gebak bij want fietsen maakt hongerig. Het was een leuk en gezellig uitstapje met prachtig weer. De foto's die zijn gemaakt kunt u hier bekijken. 

Op 8 mei 2015 hebben een aantal vrouwen van onze afdeling meegelopen met de zgn. Jacobswandeling in Zeerijp. Deze wandeltocht werd georganiseerd door Passage-gewest Groningen. Volgens zeggen was het een bijzondere dag, één van de vrouwen schreef in het verslag: een Passage-dag met een gouden randje! Klik hier om een aantal foto's te bekijken. Als u het verslag van deze wel heel bijzondere dag wilt lezen, klik hier.

Onze afdeling is reislustig! In april 2015 ons jaarlijks reisje, deze keer o.a. naar een afvalverwerkbedrijf, het resultaat is te zien in dit fotoalbum. Staat iedereen erop? Willy en Klaziena, bedankt voor het nemen van de foto's. Zo te zien heeft iedereen er weer van genoten.

Voorjaar en heel toepasselijk zijn we met elkaar naar een tulpenboerderij in Loppersum geweest. We kregen uitleg en informatie over de bollen en wat er al zo bij komt kijken voordat er een bosje tulpen in de winkel ligt, heel interessant en wat een pracht en kleur! Voordat we weer huiswaarts gingen natuurlijk wel één of meerdere bosjes gekocht, vers van de pers! Een impressie van deze middag kunt u hier bekijken. Foto's uitstapje tulpenboerderij Loppersum. De bollenvelden van de Fam. Schilder staan nu in bloei met onderstaande foto van Willy als resultaat, is het geen plaatje?!! In het fotoalbum van het uitstapje zijn er nog twee van deze bijzondere foto's bijgeplaatst en te bewonderen.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Voor activiteiten moet u bij Passage Winsum en Omstreken zijn.

U hoeft zich nooit meer te vervelen als u lid bent van Passage Winsum en Omstreken.

Kaarten maken - een aantal vrouwen van onze afdeling zijn erg creatief in het maken van kaarten.                                            

                            

                                   

                                                                    
Nog meer activiteiten? Bezoek eens een ledenbijeenkomst en ontdek de veelzijdigheid van Passage Winsum en Omstreken.    

Op de jaarvergadering van 5 maart jl. hebben we als afdeling opnieuw een aantal jubilarissen in het zonnetje mogen zetten, altijd een feestelijke gebeurtenis en kijk ze daar eens trots staan!
 

?  

Van links naar rechts:
Mw. Gé Bakker - 25 jaar lid

Mw. C. Braak-van Duinen - 30 jaar lid
Mw. J. de Graaf-Meijer - 30 jaar lid
Mw. N. Dobbe- van Leeuwen - 35 jaar lid
Mw. H. de Vries-Huisman - 45 jaar lid
Mw. C. Klooster-Scholtens - 55 jaar lid

Op deze avond is de voorzitter van onze afdeling Ans van Ingen-Medema voor drie jaar herkozen en daar zijn we met z'n allen heel erg blij mee!

Links op de foto voorzitter Ans van Ingen die een bloemetje krijgt uitgereikt van algemeen adjunct Annie Koenes-Dijkstra.
Nog een paar foto's bekijken? Klik hier.

Op woensdagmiddag 5 november zijn een aantal vrouwen van onze afdeling creatief bezig geweest en hebben een prachtig herfststukje gemaakt. Wilt u het verbluffende resultaat zien? Hier kunt u twee foto's bekijken. Er is één foto in dit album bijgeplaatst van de kerststukjes die door een aantal leden van onze afdeling gemaakt zijn bij Trijn Smidts.  

In oktober 2014 en in februari 2015  zijn we met elkaar naar de Mediacentrale in Groningen geweest. Eerst koffie met een lekker plakje Groninger koek en daarna een rondleiding met uitleg door het gebouw. Het was een geslaagd en interessant uitstapje met opnieuw een aantal foto's. Klik hier

Wat hebben we een mooi uitstapje gemaakt op de fiets naar Ezinge dinsdag 16 september jl. Schitterend weer en een onverwachte verrassing toen we in museum Wierdenland aankwamen. Onze P.R. vrouw Jannie van Dijk werd naar voren geroepen omdat zij de 10.000e bezoekster was en zij werd verrast met een bos bloemen en een geschilderde poster van Kunstschilder Helmantel. Hij exposeert op dit moment in het museum Wierdenland met de tentoonstelling: "Oudheden en erfgoed als inspiratie". Foto's van deze geweldige middag bekijken?

In mei jl. zijn we met elkaar op reis geweest. Eerst naar DoeZoo Insektenwereld in Leens en daarna hebben we een visje gegeten op Lauwersoog. Wat was het een mooie en gezellige middag, mede omdat het prachtig weer was. Mina Kielstra heeft een aantal foto's gemaakt, gelukkig. Klik hier.

De ledenbijeenkomst van 6 februari 2014 stond helemaal in het teken van voedsel en wat daarbij komt kijken. Hoe ga je met voesel om, waar let je op bij het kopen? Waar komt het vandaan?

Ingevuld door het bestuur en de leden. Veel informatie, een quiz en door de zelfgemaakte en meegebrachte hapjes werd de avond een groot succes! Foto's bekijken? Klik hier Dat geldt ook voor de gehouden verloting!

Op de feestelijke Jaarvergadering van 6 maart 2014 zijn er weer een aantal vrouwen terecht in het zonnetje gezet vanwege het groot aantal jaren dat zij lid zijn van de afdeling en dat ging gepaard met een bloemetje en vrolijke gezichten. Wat fijn dat onze afdeling zoveel trouwe leden heeft! Er zijn een paar foto's gemaakt, wilt u ze bekijken? Klik hier. En dat het een feestelijke avond was hebben we met elkaar geweten. Mw. J. v.d. Berg uit Rheezerveen was bij ons om verhalen te vertellen en hoe!! Het was een genot om naar haar te luisteren, het leek wel of de personen tot leven kwamen. Vanzelfsprekend was er een hapje en een drankje op deze feestelijke avond.

Dit zijn de Jubilarissen:

25 jaar:   Mw. J.R. Uijtermerk-Brouwer en Mw. A.T. Kooijenga-Rutgers.
35 jaar:   Mw. W. van Dorp-Wit , Mw. A. Ruitinga-van Es en W. Drenth-Schuilenberg.
40 jaar:   Mw. H. de Vries-Holwerda, Mw. A. Smedema-Muller, Mw. A. Sennema-Slagter, Mw. E. Datema-Medema, Mw. K.E. Wieringa-Ritsema en Mw. M. Kielstra-Dijkstra.
45 jaar:   Mw. S.L.S.Werkman-Buffinga
50 jaar:   Mw. T.A. Hazenberg-de Boer en Mw. M. Hijlkema-van Slooten

Tijdens de feestelijke Jaarvergadering op 7 maart 2013 is er afscheid genomen van drie bestuurs vrouwen, zij hebben hun sporen meer dan verdiend. Meer dan 10 jaar hebben zij zich ingezet voor onze afdeling, een geweldige prestatie!! Harmien de Vries-Huisman (penningmeester) Wil van Dorp-de Wit (P.R.vrouw) en Anna Maring-Wieringa (vicevoorzitter). Vrouwen, hartelijk bedankt voor het vele werk. Er is een nieuw bestuur geinstalleerd (zie contactpagina) en wij wensen deze vrouwen veel succes. Op deze avond zijn een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet, dat zijn de dames: 
                                                                                                        

M.Jeuken-Hendriks 25 jaar
F. Maring-Wildeboer 30 jaar
A. Maring-Wieringa 30 jaar
I. Bosch-Postma 35 jaar
A. Buisman-Wiersema 35 jaar
G. v.d. Meulen- van Huis 40 jaar
G. Loonstra-Pafforaad 40 jaar
S. Wind-Hiemstra 45 jaar
J. Bosma-Bos 45 jaar
G. Hijlkema-Zuidema 45 jaar
A. Ellen-Valkema 50 jaar
T. Huitsing-Zwartenkot 50 jaar
H. van Essen 55 jaar

Er zijn foto's genomen en in dit album kunt u ze bekijken. Klik hier

 

What do you want to do ?

New mailCopy

 

What do you want to do ?

New mailCopy

 

What do you want to do ?

New mailCopy

 

What do you want to do ?

New mailCopy

 

What do you want to do ?

New mailCopy