AFDELING LEEK
Verslagen activiteiten Passage-afd. Leek

Mei 2021

We kijken terug op een bijzonder seizoen. De eerste twee afdelingsavonden kon nog plaatsvinden. Daarna hebben we als afdelingsteam zo veel mogelijk geprobeerd ons met elkaar in contact te brengen.

Elke maand hebben de wijkdames ons ledenkrantje rondgebracht en tussendoor heeft het afdelingsteam post van het landelijk bestuur via de e-mail gedeeld of thuis bezorgd (bij de vrouwen zonder e-mailadres).

Voor de meeste interessegroepen was het ook een bijzonder seizoen. Bijna geen bijeenkomsten.

Voor het komende Passage-seizoen is het programma bijna klaar.

Helaas was er het afgelopen seizoen bijna geen contact via afdelingsavonden. Toch dank aan alle Passage-vrouwen, voor de ontmoeting, de belangstelling en beleving met elkaar. Dit was meestal op straat, ergens in een winkel, of via ‘Het Leekster Passage Magazine’. Even een praatje en/of groet.

Februari 2021

Bedankt

Ik wil de vrouwen van Passage-afd. Leek bedanken voor de contacten, mondeling en schriftelijk, die we met elkaar hebben gehad.
Ik wens Meintje een hele goede tijd toe!

Een hartelijke groet, Dineke van der Woude.

Interessegroepen

Er kan in clubverband vrijwel niets worden georganiseerd, maar toch kwam de redactie van ons krantje een paar weken geleden twee Passage-vrouwen tegen, die aan de wandel waren in het bos bij Nietap.

Voor Dineke, van je mede-teamleden

Bregina: 'Heb vertrouwen in kleine dingen, want daarin ligt de kracht' (Moeder Teresa).

Jenny: Deskundig, Inzet, Natuur, Evenwichtig, Kennis, E-bike. Het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach.

Meintje: 'Accuraat, Goed gemutst, Liefdevol, Staat altijd klaar, Passage-vrouw, Meedenkend, Geniet van het leven, Vol van Inzet'.

Tity: 'Je gaat het vrijwilligerswerk voor Passage-afd. Leek nu LOSLATEN. Dank voor je (creatieve) inzet. Volg weer (opnieuw) de weg van je hart'.

Wil: "GENIETEN van fietsen met Eep, creatief schilderen, lekker lezen, uit volle borst zingen. Je niet meer druk maken over punten en komma's. GENIETEN van alles waar je maar zin in hebt'.

Januari 2021

Een berichtje namens de quiltgroepen

In wisselende samenstellingen hebben we elkaar de afgelopen tijd opgezocht.

Soms alleen, de corona-maatregelen in acht houdend, om met elkaar bij te praten. Ook zijn er vrouwen onder ons, die ervoor kiezen even helemaal geen contact te hebben. Daar is alle begrip voor.

Voor het eerste halfjaar 2021 zijn voor beide quiltgroepen data vastgelegd. Als het moment dichterbij is, wordt overlegd of we bij elkaar kunnen komen, eventueel dan ook in kleinere groepjes. Zo proberen we toch het contact met elkaar te onderhouden en eventuele vragen m.b.t. het quilten te beantwoorden.

We houden moed en hopen dat er het komende jaar weer de gelegenheid komt elkaar weer allemaal fysiek te ontmoeten.

Met een hartelijke groet van:

Bregina van der Wal-van der Klis en Tity de Haan-Luimstra.

Uitslag Sudoku en Woordzoeker

De twee winnaars van de Sudoku en de winnaar van de Woordzoeker krijgen binnenkort een prijsje.

Dineke gaat het team in februari verlaten. Meintje neemt dan het stokje als teamlid over. De functies binnen het team worden op dit moment besproken en in onderling overleg verdeeld.

De jaarvergadering staat gepland op 18 februari 2021.

Open Deurtje
Fijn dat veel vrouwen van onze afdeling aangeboden hebben hun deur open te zetten voor een drie- en later tweetal Passage-vrouwen.
Soms is erop ingegaan, soms ook niet.
Toch denken we dat het goed is geweest, dit te organiseren.

Adoptiebus
Normaal gesproken zijn we na de afdelingsavond altijd in de gelegenheid
voor dit project een bijdrage in de adoptiebus te doen.
We bevelen de adoptiebus van harte bij u aan. U kunt een bijdrage overmaken op
NL77 RABO 0341047759 t.n.v.: 
Passage chr.maatsch. vrouwenb, Leek, Euroweg 60, 9351 ET Leek 
o.v.v. Adoptiebus.

December 2020:

Tuingroep naar Landgoed Pábema in Zuidhorn/Enumatil

Op 29 juli jl. zijn we weer op bezoek gegaan bij een tuin! De tuin van het landgoed Pábema in Zuidhorn/Enumatil Bijna iedereen was op de fiets en van te voren hadden we een mooie toeristische route over Oostwold, De Poffert, Den Horn gereden.

De eigenaar van de tuin - Wim Pastoor heette ons welkom en leidde ons rond. De boerderij met gracht, is een rijksmonument en de tuin is mede door tuinarchitect Noordhuis uit Leens ontworpen. Een neoclassicistische tuin. Een tuin met lijnen en driehoeken. Alles staat in zichtlijnen met elkaar verbonden! Veel fruitbomen - oude rassen zoals o.a. het 'zijden helmpje' (appelras). De bloemperken waren ook schitterend. Zo mooi de kleuren op elkaar afgestemd. In de binnentuin, met veel potplanten hebben we nog gezellig koffie/ thee gedronken.

Het was echt de moeite waard! Lijkt het jullie ook eens wat om mee te gaan? Dat kan. We kunnen nog wel wat nieuwe leden gebruiken.