AFDELINGNieuws van

    

Uitnodiging:

Wij nodigen u allen uit voor onze ledenavond op woensdag 20 september as. om 19.45 uur in gebouw “De Haven”, Havenstraat 1 te Monster.

Voor deze avond hebben we uitgenodigd: Ds W.B. van der Wal. Hij is predikant van de Maranathakerk in Monster. Gasten uiteraard hartelijk welkom. Zij betalen € 3,50 euro inclusief koffie/thee.

 

Koffiemorgen:          

Voordat we beginnen gaan we eerst op woensdag 13 september naar gebouw “IRENE”,  Prins Willem 111 plein 1, in Ter Heijde.

Onder het genot van koffie met wat lekkers erbij vertelt onze voorzitter Lijnie weer alles over het komende seizoen. Wij zijn ook in de gelegenheid om de vernieuwde kerk te bekijken.

Vervoer:

Als u op 20 september vervoer nodig heeft, dan kunt u bellen naar Lijnie Remmers op dinsdag 19 september tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Tel:0174-247579. En als u eventueel vervoer voor de koffieochtend nodig heeft kunt u Lijnie ook bellen.

 

                                                                

Contributie:

Voor het jaar 2018 is de contributie € 48,50. Hetzelfde bedrag als in 2017. U kunt het bedrag overmaken op banknummer NL43 INGB 0002 0159 73 tnv Passage Monster, Karel Doormanweg 16, 2684 XH Ter Heijde. Graag zo spoedig mogelijk betalen en graag voor 1 april 2018.

                       

Tijdschriften tafel:

Hebt u tijdschriften die de moeite van het lezen waard zijn, neem ze dan mee voor de leestafel. U kunt ook zelf weer een ander tijdschrift uitkiezen.

Verslag van de ledenavond van 19 april 2017:  

We werden ontvangen met koffie en thee, waarna de voorzitter iedereen welkom heette, in het bijzonder het koor My Way. Lijnie ging voor in gebed en we zongen : “Vrede zij U”.  Er werd gelezen uit Johannes 20 : 19, waar Jezus zegt “Vrede zij u”.  Wij wensen elkaar met nieuwjaar veel heil en zegen, maar dat blijft bij een vrome wens. Bij Jezus is het werkelijkheid. Wij voelen ons vaak schuldig, zoals ook zijn volgelingen, want allen hadden Hem verlaten. Maar Hij maakte alles goed. Vrede zij u ! Hierna zongen wij het oude bondslied. Vervolgens werd mw. Scheffers gehuldigd omdat zij 45 jaar lid is. Marga las het jaarverslag en Ada het financieel verslag, dat door Mieke en Roelie goedgekeurd is.

My Way kwam nu naar voren. Zij zagen er leuk uit in kleding uit de jaren 50/60 met wijde rokken en petticoats. Het eerste lied was Downtown. Daarna volgden vele bekende evergreens van jaren terug, die wij meestal herkenden. Na de pauze volgde een tweede optreden van My Way, dat weer net zo leuk was. Na afloop werden zij bedankt, we hebben genoten! Lijnie las nog een gedicht en we zongen tot slot: “Ga met God en Hij zal met je zijn”. Een goede zomer gewenst!

 

Verslag van de dagtocht naar Hillegom: 

Om 10 uur vertrokken wij met een volle bus via Wassenaar naar de Bollenstreek. Helaas waren de bollenvelden al verdwenen. Via een mooie route kwamen we bij een restaurant aan de Kaag. Hier kregen wij een heerlijke lunch. Het was prachtig weer, wel wat warm, maar daar hadden we in de bus geen last van. Na een rondje om de Keukenhof arriveerden we bij John Warmerdam. Zijn bedrijf bleek naast de Keukenhof te liggen. Wat een prachtige schelpen lagen daar in de vakken. We konden in de kas gaan zitten waar de waterkannen doorlopend aangevuld werden. Dat was wel nodig, want het werd steeds warmer. In de andere kassen werden vetplanten gekweekt. Deze worden gebruikt voor de schelpendecoraties. Een medewerker kwam vervolgens uitleggen hoe je zelf zo’n compositie in een glas kon maken. Alles was klaargezet, zodat we direct aan de slag konden. Iedereen slaagde er in iets moois te maken. Inmiddels stond de koffie klaar met gebak.  Wie dat wilde, kon in de winkel schelpen kopen of een ketting, kaarten, doosjes, enz. enz. Alles op het gebied van schelpen was aanwezig. Het werd al snel tijd om naar huis te gaan, want op de weg was het erg druk. We deden er wel 2 uur over om thuis te komen. Maar het was de moeite waard. We hebben een erg leuke dag gehad, die door Ada weer goed geregeld was. En bovendien hebben we nog een leuk aandenken.

 

 

Zegen met gesproken amen,

Ga maar gerust, want Ik zal met je meegaan.

Ik ben je baken, ook in diepe nacht.

Ik ben de stem die steeds in jou zal opstaan.

Ik ben de hand die op je vriendschap wacht.

Ik ben het licht dat voor je voeten uitgaat.

Ik ben de wind waardoor je adem haalt.

 

Ga maar gerust, want ik zal met je meegaan.

Ik ben de zon, waarvoor het donker knielt.

Ik ben de groet, waarmee ook jij zult opstaan.

Ik ben de hoop, dat zaad diep in je ziel.

Ik ben het lied, dat fluistert in de bomen.

Ik ben de dag, die schemer in je droom.

 

Ga maar gerust, want ik zal met je meegaan.

Ik ben de liefde, die een mens je schenkt.

Ik ben de hoogste toon die jij kunt aanslaan.

Ik ben de verte, die verlangend wenkt.

En, kom je thuis, de laatste mist verdwenen

ben ik de hand, die al je tranen wist.

 

Tekst: Sytze de Vries, melodie Finlandia (Ik bouw op U)