AFDELING RENSWOUDEContact:
Henny van Ommeren-van Ramshorst (websitebeheer), jgvanommeren@telfortglasvezel.nl
Mieneke den Hartog (1e voorzitter)
Janneke van den Bruinhorst (2e voorzitter)
Jenneke Evers-Methorst (1e secretaris)
Gerrie van Voorthuizen -van Doorn (1e penningmeester)


     

Samen een doel hebben, samen ondernemen,

                           samen oplopen.                                          

Wat zo ver lijkt is dichtbij, als je het samen doet,

   


Wanndelen met Passage

Volkomen Corona proef organiseerde de activiteiten commissie op 20 maart een wandeling door het prachtige buitengebied van Renswoude. Bij de start kregen de deelnemers een wandelroute en koffie met koek. Onderweg werd er ook gezorgd voor de inwendige mens en konden de dames even bijpraten. 

Er was een korte en langere route uitgezet waar men de keuze voor had.  

Ook werd er een opdracht mee gegeven om een leuke originele foto onderweg te maken en daar leende de Grebbelinie zich uitstekend voor.

Winnende foto''s met tekst:               

Oeps... plotseling ging het kanon af en schoot  Fransoos Hendrikus, spontaan op Anneke die voor pampus ging op fort Daatselaar. 

 

Bij terugkomst was er heerlijke erwtensoep met roggebrood en spek en kwam er een einde aan een gezellige middag Het was het fijn om elkaar - soms na lange tijd - te ontmoeten. Met dank aan de activiteiten commissie.  

                              

Brug in het klompenpad 't Ommetje'        Dikkie leest voor uit eigen werk


 Wat een verrassing.

De statiegeldactie heeft het mooie bedrag van 

€ 1112,90 opgebracht!

Maandagmiddag 15 februari jl. heeft Wilco Wolfs-winkel namens de COOP Supermarkt, de cheque overhandigd aan penningmeester Gerrie van Voorthuizen. Helma en Johan, van de Wens ambulance waren hierbij aanwezig. Ze waren erg blij met dit mooie bedrag. 

Ons project was uitgekozen voor de locale statiegeldactie van de COOP. Een kwartaal lang konden klanten van COOP Renswoude hun statiegeld schenken aan het project van Passage afd. Renswoude: "De Veluwse Wensambulance".

De opbrengst van het statiegeld werdt door de COOP Supermarkt, Renswoude verdubbeld.


                                                                                                        

 

De afd. Renswoude van Passage telde op 1 januari 2021, 121 leden, de afdeling bestaat in oktober 2021, 70 jaar. We komen bij elkaar elke derde woensdag van de maand, in de maanden september t/m april. In mei is de slotdag, meestal een door de activiteiten commissie georganiseerde dagtocht. In de drie zomermaanden worden er fietstochten georganiseerd, worden er diverse tuinen bezocht en is er in augustus de start van een nieuw seizoen met een gezamenlijke maaltijd na de dagfietstocht. Renswoude, een klein maar zelfstandig kasteeldorp met ruim 5200 inwoners ligt enerzijds nabij De Veluwe in de Gelderse Vallei en anderzijds in De Utrechtse Heuvelrug. Het dorp heeft een paar monumentale panden o.a. Het kasteel, Gemeentehuis, een Oudheidskamer gesetteld in de Nieuwe Buurt en de zeer fraaie Koepelkerk. 

Renswoude telt vele klompenpaden, prachtige fietsroutes en een Stoeptegelroute van ongeveer 5 km, die langs vele historiche bezienswaardigheden loopt. Ook de Grebbelinie is het bezoeken waard en wordt momenteel geheel in ere hetsteld. Het nieuwe bezoekerscentrum de Grebbelinie met horeca voorziening Grebbelounge waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of een drankje kunt drinken op een prachtig terras midden in de natuur van de Grebbelinie is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het 100ste Klompenpad in de Provincie Utrecht is in mei 2017 geopend door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht dhr. Relus ter Beek. Zo is Renswoude de moeite waard om te bezoeken en te verblijven.

Op agrarisch gebied is er voornamelijk sprake van gemengde bedrijven. De Hooge Hoek, Groot Overeem en de Nijborg zijn 3 bedrijventerreinen waar vele bedrijven zich gevestigd hebben. Ook zijn er prachtig aangelegde sportvelden gerealiseerd, zijn er 4 tennisbanen en ligt Sporthal De Hokhorst in de nabijheid. De nieuwe  woonwijk 'Beekweide', is  inmiddels bijna gerealiseerd. Op 16 mei 2019 werd de nieuwe basisschool "De Borgwal"geopend die direct naast de kinderopvang is gerealiseerd.

Inmiddels heeft de Gemeente Renswoude een nieuw Dopshart gerealiseerd met een COOP supermarkt, een bloemenzaak, kapper, Opticien, broodjeszaak en diverse horeca gelegenheden. Ook de bouw van een eerste lijnsgezondheidcentrum is inmiddels gerealiseerd, men vindt daar o.a. de praktijk van de drie huisartsen, Fysio4all en een BENU apotheek. Nieuw in Renswoude is een 0 op de meter woonwijk met gasloze woningen met warmtepompen en zonnecollectoren. Het laaste gedeelte van deze woonwijk wordt in 2021 verder gerealiseerd  

In het prachtige natuurgebied rondom Renswoude vindt u 4 campings t.w. Camping De Lucht en camping De Grebbelinie en een tweetal minicampings t.w. De Kleine Weide en De Groeperkade. Renswoude is een fijne woongemeente dichtbij toegangswegen naar de diverse steden zoals Veenendaal, Ede en Barneveld. Grotere steden zoals Utrecht en Arnhem (A12) zijn goed bereikbaar met de auto of via openbaar vervoer.            

BESTUUR SINDS 19 FEBRUARI 2020

Tijdens de jaarvergadering werd afscheid genomen van voorzitter Ita Wolswinkel, als nieuwe voorzitter installeerde zij Mieneke den Hartog, Ita was 1e voorzitter van 2014 -2020. Gerry van Voorthuizen werd als nieuw bestuurslid benoemd.

      

               

 

 

 

 

                                    Vlnr: Gerry van Voorthuizen, Mieneke den Hartog,Wijntje van Rinsum, Janneke van den Bruinhorst,Arrisje van den Brandhof, Brandien van den Brandhof en Jenneke Evers.

                                

   Links nieuwe voorzitter Mieneke den  Hartog, naast de aftredende voorzitter Ita Wolswinkel     

                                                                            Nieuw bestuurslid: Gerry van Voorthuizen