AFDELING RENSWOUDEContact:
Henny van Ommeren-van Ramshorst (websitebeheer), jgvanommeren@telfortglasvezel.nl
Mieneke den Hartog (1e voorzitter)
Janneke van den Bruinhorst (2e voorzitter)
Jenneke Evers-Methorst (1e secretaris)
Gerrie van Voorthuizen -van Doorn (1e penningmeester)


 

                                                                         Samen een doel hebben, samen ondernemen,

                                                                samen oplopen.                        

                                          Wat zo ver lijkt is dichtbij, als je het samen doet.

          

V.Ln.r,  Mieneke        Janneke            Jenneke                Brandien                 Gerrie                 Wijntje


Avondfietstocht op 20 juli, prachtige avond met heerlijk weer en lekkere koffie met bokkepoot in een prachtige omgeving.

                            

                               

                    puntpunt           puntpunt           puntpunt            puntpunt              puntpunt             puntpunt          puntpunt            puntpunt           puntpunt

 

Fietstocht met aansluitede BBQ op 17 augustus.

Fietscommissie van Passage heeft een gezellige dagtocht  van 40 km. uitgezet. Onderweg  een interessante activiteit met koffie en een lunch , natuurlijk een  stop voor een ijsje of drankje.De fietsdeelnemers worden zo rond 17.30 uur terug verwacht ,waar de  BBQ klaar staat bij Brandien v.d. Brandhof.

Vertrek : 9.30 uur  vanaf gebouw Rehoboth Renswoude, Kosten : € 15.00 voor de fietsdagtocht, Kosten:  €15.00  voor B.B.Q.  incl. drank.

Deze tourtocht is voor leden en niet leden.Opgeven voor de fietstocht en of B.B.Q. voor 15 aug. telefonisch bij Hennie Robbertsen : 06-48445081 of per mail: mienekehartog@gmail.com

Wilt u alleen deelnemen aan de BBQ of u zit met het vervoer daar naar toe geen probleem wij halen u op.


Dames van Passage,

Allereerst is er met Koningsdag een prachtig bedrag opgehaald waar weer voedsel, babymelk, koffie, blikken met groenten, soep e.d. gekocht kunnen worden.De stellingen zijn bijna leeg en we kunnen weer veel gebruiken.

Maandag  16 mei a.s. vertrekt uit Renswoude voor de derde keer een vrachtwagen die naar de Oekraine zal gaan.We vragen wederom aan u, wllt u  artikelen van het bijgevoegde lijstje  kopen en het ditmaal ook zelf afleveren in ons depot aan de Molenstraat 30b of deponeren in een klaarstaande winkelwagen bij de COOP. Alles is welkom, ook al kunt  maar 1 blik groenten geven. 

Openingstijden van 12 tot 16.00 uur, Molenstraat 30b op  Vrijdag 13 mei - zaterdag 14 mei a.s.

Nodig is: Rijst,  Macaroni, Nasi, Macaronikruiden, Groenten in blik, Toiletpapier, Oplosmelk voor baby's nr 1 t/m 4 Soep in blik,  Pampers maat 1 t/m 6, Thee, Suiker , Vis in blik, Bambix pap, Paracetamol voor kinderen en volwassenen, maandverband.   Geen verpakkingen in glas. 

Veel dank aan alle leden die al zoveel hebben gegeven en uw spontane giften,  mede daarom durven we weer opnieuw te vragen om uw hulp voor de mensen die in een afschuwelijke tijd leven vol van oorlog en geweld.

Organisatie van Renswoude helpt Oekraine


18 mei: uitgestelde Jubieum viering.

70 jarig jubleum met een High Tea

We gaan eindelijk onze Passage verjaardag vieren. Inmiddels zijn we een half jaar ouder en lgaan we ons heerlijk laten verwennen met een “high tea” geheel verzorgd bij de Grebbelounge, Buursteeg 2. Onbeperkt thee en een drankje naar keuze. Geen kosten voor de leden van Passage Renswoude.

Vervoer : we hebben een haal- en thuisbreng service op 18 mei a.s., voelt u zich niet bezwaard om daar gebruik van te maken. Meld u zich aan en u komt niet zijn wij genoodzaakt u te laten betalen, wij hopen dat u daar begrip voor heeft.

Met vriendelijke groet - uw bestuur. 
Aanmelden kan vanaf nu t/m 16 mei bij Jenneke,
Mailadres : Jennekeevers@me.com. Telefoon : 06 - 22 62 64 41


Het bestuur van de afdeling Renswoude van Passage wenst u een fijne zonnige Koningsdag.                                             

Dit jaar hopen wij als Passage afd. Renswoude ook weer te helpen met koningsdag Er zal  een gezellige woonkamer worden ingericht met de bekende sjoelbak, deze zal door Passage dames worden begeleid. Tevens zijn er misschien nog meer activiteiten waar de organisaie onze hulp kunnen gebruiken. De opbrengst zal ten goede komen voor de Oekraïne. Dus heb je deze dag een paar uur tijd geef je dan op bij Wijntje, Mobiel: 06 - 53 71 31 91 Mail: wijntje53@icloud.com


OPGELET PASSAGE DAMES: 

Op 12 april is een vrachtwagen met Medische spullen en Hulpgoederen vertrokken naar Kiev in de Oekraine. Mede gekocht met de opbrenst van €541,00 tijdens de laatste Passageavond

Nagekomen gift van een Passagelid van € 100,00

   

Aangepaste tijden en laatate mededelingen van 'Renswoude voor Oekraine'

Aangepaste tijden vanaf week 14: elke zaterdag van 12- tot 16.00 uur. Wat kan er gebracht worden in de Molenstraat op nummer 30B:  houdbaar voedsel zoals, soep en groenten uit blik, Kruiden voor nasi, bami en macaronie. Houdbare melk, Flessen water, oploskoffie, schoonmaakspullen en dames fietsen.Vorige week was een topweek voor 'Renswoude voor Oekraïne', met vele donaties die er sinds de start van de actie binnenkwamen. Maar daarnaast waren er een paar uitschieters.

Tijdens het vieren van het jubileum van 40 jaar Nijborg Staal / Nijborg Agri was er de mogelijkheid te doneren voor onze inzamelactie. Daarbij is bijna 900 euro (!) opgehaald. Dank aan Sonja en Dirk Verbeek hier voor.

Daarnaast mochten we bij Struik / Zwanenberg Food Group in Voorthuizen, maar liefst 2 pallets erwtensoep met eern totaal van 850 blikken! Heel hartelijk bedankt voor dit mooie gebaar Deze gaan met ons eerst volgende transport op 12 april a.s naar de Oekraïne. Deze auto hoopt naar Kiev te rijden in de  Oekraine.

Let op: we verzamelen geen kleding, daarvoor kunt u terecht bij de Voedsel/kledingbank in Veenendaak, Gilbert van Schoonbekestraat 75. Open elke week van maandag t/m  donderdag vanaf 9 uur

Vragen via Henny van Ommeren.


"Renswoude helpt Oekraine".

Wat is het prachtig, om te melden dat we heel veel geld hebben ontvangen van veel Passageleden, waar we houdbare voedingsmiddelen voor onze naaste in Oekraine hebben gekocht. Nog steeds ontvangen we geld waar we gericht inkopen voor doen.

 Zondag 20 maart jl. is er al een   passagiersbus van Meerkerk uit Utrecht   vol met verzamelde en gekochte       hulpgoederen naar de grens met   Oekraine vertrokken. Twee chauffeurs   - Annette en Gerard - die beurtelings de   bus reden. Dinsdagmorgen om half   negen arriveerde de bus vol met   Oekrainde passaggiers weer terug   in Renswoude. Zij werden tijdelijk in   Renswoudse gezinnen opgevangen.   Inmiddels zijn er al 2 huizen ingericht    met gedoneerde inboedels, fietsen,   koelkasten Tv's en wat al niet meer.

 Er is veel werk in voorbereiding: kerken   organiseren binnenkort diensten met   behulp van tolken, We gaan opnieuw het   komende weekend goederen inzamelen bij de supermark. In de Molenstraat nr. 30b kunt u andere goederen brengen. Hal is open van maandag t/m vrijdag van 10-16 00 uur. Op zaterdag open van 10 tot 16.00 uur

Let op: Geen kleding en de goederen moeten er schoon en netjes uitzien.

Wat is nog nodig.        

Incontinentie materialen voor ouderen - Pijnstillers (paracetamol  en kinderasperine) Slaapmatten - Slaapzakken- Dekens- - Melkpoeder voor babies. Denk aan Nutrilon en dergelijke. We zien ook graag lactose vrije poeder, gefermenteerde poeder en andere poeder voor babies met noodzakelijk dieet. Vis in blik - Vlees in blik - Macaroni - en nasi/bamikruiden (droog) - Pap (bambix, Brinta) - Melk poeder - Houdbare melk - Koekjes - Olie - Verband artikelen - Hygiëne materialen voor vrouwen (maand verband e.d) - Zaklampen - Walkie Talkies -suiker -thee.

Dank Passageleden en inwoners van Renswoude voor uw hulp en goede gaven.

      


                                                                     

 

 

De afd. Renswoude van Passage telde op 1 januari 2022, 115 leden, de afdeling bestond in oktober 2021, 70 jaar. We komen bij elkaar elke derde woensdag van de maand, in de maanden september t/m april. In mei is de slotdag, meestal een door de activiteiten commissie georganiseerde dagtocht. In de drie zomermaanden worden er fietstochten georganiseerd, worden er diverse tuinen bezocht en is er in augustus de start van een nieuw seizoen met een gezamenlijke maaltijd na de dagfietstocht. Renswoude, een klein maar zelfstandig kasteeldorp met  5556 inwoners ligt enerzijds nabij De Veluwe in de Gelderse Vallei en anderzijds in De Utrechtse Heuvelrug. Het dorp heeft een paar monumentale panden o.a. Het kasteel, Gemeentehuis, een Oudheidskamer gesetteld in de Nieuwe Buurt en de zeer fraaie Koepelkerk. 

Renswoude telt vele klompenpaden, prachtige fietsroutes en een Stoeptegelroute van ongeveer 5 km, die langs vele historiche bezienswaardigheden loopt. Ook de Grebbelinie is het bezoeken waard en wordt momenteel geheel in ere hetsteld. Het nieuwe bezoekerscentrum de Grebbelinie met horeca voorziening Grebbelounge waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of een drankje kunt drinken op een prachtig terras midden in de natuur van de Grebbelinie is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het 100ste Klompenpad in de Provincie Utrecht is in mei 2017 geopend door de toenmalige commissaris van de Koning in de provincie Utrecht dhr. Relus ter Beek. Zo is Renswoude de moeite waard om te bezoeken en te verblijven.

Op agrarisch gebied is er voornamelijk sprake van gemengde bedrijven. De Hooge Hoek, Groot Overeem en de Nijborg zijn 3 bedrijventerreinen waar vele bedrijven zich gevestigd hebben. Ook zijn er prachtig aangelegde sportvelden gerealiseerd, zijn er 4 tennisbanen en ligt Sporthal De Hokhorst in de nabijheid. De nieuwe  woonwijk 'Beekweide', is  inmiddels bijna gerealiseerd. Op 16 mei 2019 werd de nieuwe basisschool "De Borgwal"geopend die direct naast de kinderopvang is gerealiseerd.

 De Gemeente Renswoude heeft een nieuw Dorpshart gerealiseerd met een COOP supermarkt, een bloemenzaak, kapper, Opticien, broodjeszaak en diverse horeca gelegenheden. Ook de bouw van een eerste lijnsgezondheidcentrum is inmiddels gerealiseerd, men vindt daar o.a. de praktijk van de huisartsen, Fysio4all en een BENU apotheek. Nieuw in Renswoude is een 0 op de meter woonwijk met gasloze woningen met warmtepompen en zonnecollectoren. Het laaste gedeelte van deze woonwijk wordt in 2022 verder gerealiseerd  

In het prachtige natuurgebied rondom Renswoude vinden we 4 campings t.w. Camping De Lucht en Camping De Grebbelinie en een tweetal Minicampings t.w. De Kleine Weide en De Groeperkade. Renswoude is een fijne woongemeente dichtbij toegangswegen naar de diverse steden zoals Veenendaal, Ede en Barneveld. Grotere steden zoals Utrecht en Arnhem (A12) zijn goed bereikbaar met de auto of via openbaar vervoer.   


         

 

 

 

    

    

   

   

     

 

      

   

 

 

 

      

 

 

 

                                  .