AFDELING RENSWOUDEContact:
Henny van Ommeren-van Ramshorst (websitebeheer), jgvanommeren@telfortglasvezel.nl
Mieneke den Hartog (1e voorzitter)
Janneke van den Bruinhorst (2e voorzitter)
Jenneke Evers-Methorst (1e secretaris)
Gerrie van Voorthuizen -van Doorn (1e penningmeester)

 


     

Samen een doel hebben, samen ondernemen,

                           samen oplopen.                                          

Wat zo ver lijkt is dichtbij, als je het samen doet,

   


 punt Opgelet: Jaarvergadering van 16 februari verzet naar 23 februari 2022!! punt


puntGewijzigde aanvangstijd a.s. woensdag 17 novemberpunt

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen vrijdag 12 november, hheeft het bestuur besloten de ledenavond naar de middag te verplaatsen.

 Inlooptijd vanaf 14.30 uur. We hopen om 14.45 uur te beginnen.

Bij  deze ledenbijeenkomst zijn wij genoodzaakt om ons te houden aan de richtlijnen  van het RIVM. Dit houd in dat we bij binnenkomst uw QR code moeten controleren, dit mag een vaccinatie of een test QR code zijn. Dit mag op papier of per telefoon zijn. Op deze manier proberen wij ieders veiligheid te waarborgen.

 


                                                                   

Ledenbijeenkomet 17 november a.s.

Thema:  Buitengewoon ambtenaar van de Burgelijke stand (BABS)

Gebouw Rehoboth,inloop vanaf 14.30 uur                                                                                                    SprekerMartin Elbertsen uit Renswoude

Op 17 november hoopt Martin Elbertsen iets te komen vertellen over zijn inspirerende werk als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

Deze amiddagzal hij uitleggen wat er als BAPS allemaal komt kijken bij het sluiten van een huwelijk. Dat zal vergezeld gaan met anekdotes en het sluiten van een wel heel bijzonder huwelijk!Die avond hopen Gaart Jan Kruutmoes en Heintje Gaap namelijk in de echt te worden verbonden door Martin.                                                                                         

Het beloofd een informatieve en een leuke middag te worden.    

Aangescherpte maatregelen                                                              

Bij  deze ledenbijeenkomst zijn wij genoodzaakt om ons te houden aan de richtlijnen  van het RIVM. Dit houd in dat we bij binnenkomst uw QR code moeten controleren, dit mag een vaccinatie of een test QR code zijn. Dit mag op papier of per telefoon zijn.

Op deze manier proberen wij ieders veiligheid te waarborgen.                      Vragen?Jenneke Evers,email: jennekeevers@me.com. en                          Mieneke den Hartog telefoonnummer: 06 57 12 86 88

We zien uit naar jullie komst!


                                                                                                        

 

De afd. Renswoude van Passage telde op 1 januari 2021, 121 leden, de afdeling bestaat in oktober 2021, 70 jaar. We komen bij elkaar elke derde woensdag van de maand, in de maanden september t/m april. In mei is de slotdag, meestal een door de activiteiten commissie georganiseerde dagtocht. In de drie zomermaanden worden er fietstochten georganiseerd, worden er diverse tuinen bezocht en is er in augustus de start van een nieuw seizoen met een gezamenlijke maaltijd na de dagfietstocht. Renswoude, een klein maar zelfstandig kasteeldorp met ruim 5200 inwoners ligt enerzijds nabij De Veluwe in de Gelderse Vallei en anderzijds in De Utrechtse Heuvelrug. Het dorp heeft een paar monumentale panden o.a. Het kasteel, Gemeentehuis, een Oudheidskamer gesetteld in de Nieuwe Buurt en de zeer fraaie Koepelkerk. 

Renswoude telt vele klompenpaden, prachtige fietsroutes en een Stoeptegelroute van ongeveer 5 km, die langs vele historiche bezienswaardigheden loopt. Ook de Grebbelinie is het bezoeken waard en wordt momenteel geheel in ere hetsteld. Het nieuwe bezoekerscentrum de Grebbelinie met horeca voorziening Grebbelounge waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of een drankje kunt drinken op een prachtig terras midden in de natuur van de Grebbelinie is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het 100ste Klompenpad in de Provincie Utrecht is in mei 2017 geopend door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht dhr. Relus ter Beek. Zo is Renswoude de moeite waard om te bezoeken en te verblijven.

Op agrarisch gebied is er voornamelijk sprake van gemengde bedrijven. De Hooge Hoek, Groot Overeem en de Nijborg zijn 3 bedrijventerreinen waar vele bedrijven zich gevestigd hebben. Ook zijn er prachtig aangelegde sportvelden gerealiseerd, zijn er 4 tennisbanen en ligt Sporthal De Hokhorst in de nabijheid. De nieuwe  woonwijk 'Beekweide', is  inmiddels bijna gerealiseerd. Op 16 mei 2019 werd de nieuwe basisschool "De Borgwal"geopend die direct naast de kinderopvang is gerealiseerd.

   Inmiddels heeft de Gemeente Renswoude een nieuw Dopshart gerealiseerd met een COOP supermarkt, een bloemenzaak, kapper, Opticien, broodjeszaak en diverse horeca gelegenheden. Ook de bouw van een eerste lijnsgezondheidcentrum is inmiddels gerealiseerd, men vindt daar o.a. de praktijk van de drie huisartsen, Fysio4all en een BENU apotheek. Nieuw in Renswoude is een 0 op de meter woonwijk met gasloze woningen met warmtepompen en zonnecollectoren. Het laaste gedeelte van deze woonwijk wordt in 2022 verder gerealiseerd  

In het prachtige natuurgebied rondom Renswoude vindt u 4 campings t.w. Camping De Lucht en camping De Grebbelinie en een tweetal minicampings t.w. De Kleine Weide en De Groeperkade. Renswoude is een fijne woongemeente dichtbij toegangswegen naar de diverse steden zoals Veenendaal, Ede en Barneveld. Grotere steden zoals Utrecht en Arnhem (A12) zijn goed bereikbaar met de auto of via openbaar vervoer.            

BESTUUR SINDS 19 FEBRUARI 2020

Nog in  bewerking door web beheer

                                 

      

   

 

 

 

      

 

 

 

                                  .