AFDELING RENSWOUDEContact:
Henny van Ommeren-van Ramshorst (websitebeheer), jgvanommeren@telfortglasvezel.nl
Mieneke den Hartog (1e voorzitter)
Janneke van den Bruinhorst (2e voorzitter)
Jenneke Evers-Methorst (1e secretaris)
Gerrie van Voorthuizen -van Doorn (1e penningmeester)


 

 

 

 


  

         


 

v.l.n.r. 

Janneke, Gerrie, Mieneke, Brandien, Wijntje en Jenneke

 Samen een doel hebben,  samen ondernemen, samen oplopen.  Wat zo ver lijkt is dichtbij, als je het samen doet.

 

VANDAAG 26 SEPTEMBER, LAATSTE GELEGENHEID OM TE STEMMEN.

RABO CLUBSUPPORT ACTIE 

Passage Renswoude doet dit jaar ook mee met de Rabo Clubupport Actie.

Als u lid bent van de Rabobank kunt u 3 stemmen uitbrengen op uw favoriete clubs/ verenigingen.U kunt stemmen van 4 t/m26 september.

U geeft uw stem toch ook aan ons?

 


Koningsdag 27 april 2023

 

Dit jaar hebben weer een aantal dames mee geholpen met de koningsdag op het terrein van de Oranjevereniging op Renswoude. De dames hebben mee geholpen met koffie geven, kinderactiviteiten en ect. Dat heeft het prachtige bedrag van € 334,00 opgebracht. Dames super bedankt voor deze geweldige inzet op deze dag en het bedrag gaat naar het goede doel wat nog bepaald wordt.


             ALS IK ERBIJ WAS GEWEEST             

Als ik erbij was geweest, was ik dan ook gaan slapen, en terwijl Jezus daar bad, had ik kunnen waken. 

ls ik erbij was geweest, en de soldaten kwamen eraan, zal ik dan bij Jezus blijven, of ook op de vlucht gaan.                                           

Als ik erbij was geweest, en bij het vuur was gaan staan, en ze mij het gevraagd hadden, kraaide er dan ook een haan.

Als ik erbij was geweest, daar bij Pilatus op het plein,                                            de keuze tussen Jezus en Barabbas, wat zal dan mijn keuze zijn.                           

Als ik erbij was geweest, en Jezus mij de vraag had gesteld, of ik van Hem zal  houden, wat had ik dan verteld.

Janneke Troost 


                                                                     

 

 

Passage afdeling Renswoude gaat sinds 1 januari 2023 zelstandig verder als Passage Renswoude die op deze datum hun zelstandigheid begon met  106 leden. Onze afdeling van Passage bestond in oktober 2021, 70 jaar. We komen bij elkaar elke derde woensdag van de maand, in de maanden september t/m april. In mei is de slotdag, meestal een door de activiteiten commissie georganiseerde dagtocht. In de drie zomermaanden worden er fietstochten georganiseerd, worden er diverse tuinen bezocht en is er in augustus de start van een nieuw seizoen met een gezamenlijke maaltijd na de dagfietstocht. 

Renswoude is een klein zelfstandig kasteeldorp met een goednieuw Gemeentehuis dat is gerealiseerd achter het monumentale voorhuis wat tevens is aangepast en gemoderniseerd.

Renswoude telt ruim vijf en een half duizend inwoners, ligt enerzijds nabij De Veluwe in de Gelderse Vallei en anderzijds in De Utrechtse Heuvelrug. Het dorp heeft een paar monumentale panden o.a. Het kasteel,het al ggenoemde Gemeentehuis, een Oudheidskamer gesetteld in de Nieuwe Buurt en de zeer fraaie Koepelkerk. Renswoude telt vele klompenpaden, prachtige fietsroutes en een Stoeptegelroute van ongeveer 5 km, die langs vele historiche bezienswaardigheden loopt. Ook de Grebbelinie is het bezoeken waard en wordt momenteel geheel in ere hetsteld. Het nieuwe bezoekerscentrum de Grebbelinie heeft een horeca voorziening De Grebbelounge waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of een drankje kunt drinken op een prachtig terras midden in de natuur van de Grebbelinie. Het is zeer de moeite waard om deze te bezoeken. Het 100ste Klompenpad in de Provincie Utrecht is in mei 2017 geopend door de toenmalige commissaris van de Koning in de provincie Utrecht dhr. Relus ter Beek. Zo is Renswoude de moeite waard om te bezoeken en te verblijven.

Op agrarisch gebied is er voornamelijk sprake van gemengde bedrijven. De Hooge Hoek, Groot Overeem en de Nijborg zijn 3 bedrijventerreinen waar vele bedrijven zich gevestigd hebben. Ook zijn er prachtig aangelegde sportvelden gerealiseerd, zijn er 4 tennisbanen en ligt Sporthal De Hokhorst in de nabijheid. De nieuwe  woonwijk 'Beekweide', is  inmiddels bijna gerealiseerd. Op 16 mei 2019 werd de nieuwe basisschool "De Borgwal"geopend die direct naast de kinderopvang is gerealiseerd.

 De Gemeente Renswoude heeft een nieuw Dorpshart gerealiseerd met een COOP supermarkt, een bloemenzaak, kapper, Opticien, broodjeszaak en diverse horeca gelegenheden. Een eerste lijnsgezondheidcentrum is ook in het Dorpshart gerealiseerd, men vindt daar o.a. de praktijk van de huisartsen, Fysio4all en een BENU apotheek. Nieuw in Renswoude is een 0 op de meter woonwijk met gasloze woningen met warmtepompen en zonnecollectoren. Het laaste gedeelte van deze woonwijk wordt in 2023 verder gerealiseerd  

In het prachtige natuurgebied rondom Renswoude vinden we 4 campings t.w. Camping De Lucht en Camping De Grebbelinie en een tweetal Minicampings t.w. De Kleine Weide en De Groeperkade. Renswoude is een fijne woongemeente dichtbij toegangswegen naar de diverse steden zoals Veenendaal, Ede en Barneveld. Grotere steden zoals Utrecht en Arnhem (A12) zijn goed bereikbaar met de auto of via openbaar vervoer.