AFDELING RENSWOUDEContact:
Henny van Ommeren-van Ramshorst (websitebeheer), jgvanommeren@telfortglasvezel.nl
Mieneke den Hartog (1e voorzitter)
Janneke van den Bruinhorst (2e voorzitter)
Jenneke Evers-Methorst (1e secretaris)
Gerrie van Voorthuizen -van Doorn (1e penningmeester)

                                                                  


puntcrying Het bestuur heeft besloten dat de Nieuwjaarsbijeenkomst, filmkringavond en de ledenvergadering op 19 januari 2022 onder de huidige omstandigheden beide niet verantwoord zijn om die door te laten  gaan. cryingpunt


   

                                     Samen een doel hebben, samen ondernemen,

                                                                samen oplopen.                        

                                          Wat zo ver lijkt is dichtbij, als je het samen doet.

          

V.Ln.r,  Mieneke        Janneke            Jenneke                Brandien                 Gerrie                 Wijntje

Het Passage bestuur wenst alle Passage dames,  een Voorspoedig , gezond en vredevol 2022.

Met hartelijke groet van uw bestuur,

Mieneke, Janneke, Jenneke, Wijntje, Brandien en Gerrie


puntpunt Opgelet: Jaarvergadering van 16 februari verzet naar 23 februari 2022!! puntpunt


 

Aangescherpte maatregelen                                                                                            Bij de bijeenkomsten die doorgaan, zijn wij genoodzaakt om ons te houden aan de richtlijnen  van het RIVM. Dit houd in dat we bij binnenkomst uw QR code op de telefoon moeten controleren, dit mag een ook een papieren bewijs zijn van de vaccinatie of een actueel coronatest bewijs zijn. 

Op deze manier proberen wij ieders veiligheid te waarborgen.  Nog vragen?Jenneke Evers,email: jennekeevers@me.com                                       


                                                                      

 

De afd. Renswoude van Passage telde op 1 januari 2022, 118 leden, de afdeling bestond in oktober 2021, 70 jaar. We komen bij elkaar elke derde woensdag van de maand, in de maanden september t/m april. In mei is de slotdag, meestal een door de activiteiten commissie georganiseerde dagtocht. In de drie zomermaanden worden er fietstochten georganiseerd, worden er diverse tuinen bezocht en is er in augustus de start van een nieuw seizoen met een gezamenlijke maaltijd na de dagfietstocht. Renswoude, een klein maar zelfstandig kasteeldorp met ruim 5200 inwoners ligt enerzijds nabij De Veluwe in de Gelderse Vallei en anderzijds in De Utrechtse Heuvelrug. Het dorp heeft een paar monumentale panden o.a. Het kasteel, Gemeentehuis, een Oudheidskamer gesetteld in de Nieuwe Buurt en de zeer fraaie Koepelkerk. 

Renswoude telt vele klompenpaden, prachtige fietsroutes en een Stoeptegelroute van ongeveer 5 km, die langs vele historiche bezienswaardigheden loopt. Ook de Grebbelinie is het bezoeken waard en wordt momenteel geheel in ere hetsteld. Het nieuwe bezoekerscentrum de Grebbelinie met horeca voorziening Grebbelounge waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of een drankje kunt drinken op een prachtig terras midden in de natuur van de Grebbelinie is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het 100ste Klompenpad in de Provincie Utrecht is in mei 2017 geopend door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht dhr. Relus ter Beek. Zo is Renswoude de moeite waard om te bezoeken en te verblijven.

Op agrarisch gebied is er voornamelijk sprake van gemengde bedrijven. De Hooge Hoek, Groot Overeem en de Nijborg zijn 3 bedrijventerreinen waar vele bedrijven zich gevestigd hebben. Ook zijn er prachtig aangelegde sportvelden gerealiseerd, zijn er 4 tennisbanen en ligt Sporthal De Hokhorst in de nabijheid. De nieuwe  woonwijk 'Beekweide', is  inmiddels bijna gerealiseerd. Op 16 mei 2019 werd de nieuwe basisschool "De Borgwal"geopend die direct naast de kinderopvang is gerealiseerd.

 De Gemeente Renswoude heeft een nieuw Dopshart gerealiseerd met een COOP supermarkt, een bloemenzaak, kapper, Opticien, broodjeszaak en diverse horeca gelegenheden. Ook de bouw van een eerste lijnsgezondheidcentrum is inmiddels gerealiseerd, men vindt daar o.a. de praktijk van de drie huisartsen, Fysio4all en een BENU apotheek. Nieuw in Renswoude is een 0 op de meter woonwijk met gasloze woningen met warmtepompen en zonnecollectoren. Het laaste gedeelte van deze woonwijk wordt in 2022 verder gerealiseerd  

In het prachtige natuurgebied rondom Renswoude vindt u 4 campings t.w. Camping De Lucht en camping De Grebbelinie en een tweetal minicampings t.w. De Kleine Weide en De Groeperkade. Renswoude is een fijne woongemeente dichtbij toegangswegen naar de diverse steden zoals Veenendaal, Ede en Barneveld. Grotere steden zoals Utrecht en Arnhem (A12) zijn goed bereikbaar met de auto of via openbaar vervoer.            

 

 

 

    

    

   

   

     

 

      

   

 

 

 

      

 

 

 

                                  .