AFDELING NIJKERK
Jaarprogramma's vanaf 2013.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2013

15 januari Ds.T.C.Verhoef van de Hervormde wijkgemeente “De Fontein” uit Nijkerk vertelt over o.a. het onderwerp “Tel je zegeningen”. Het is altijd fijn om een dominee uit onze eigen gemeente beter te leren kennen.

18 februari Jaarvergadering. Cabaretgroep “Steen en Been” uit Dodewaard speelt de “Blikopener”, een nieuwe voorstelling. Ze laten ons genieten!

12 maart  Mevrouw Miep van Hoof uit Biddinghuizen vertelt ons over pleegzorg. Zij is pleegmoeder en legt uit wat er allemaal bij komt kijken.

9 april  Grady van Os uit Nijkerk speelt als clown voor dementerende bejaarden. Door een bijzondere vorm van clownerie weet zij als een miMakkus clown vreugde en rust te brengen binnen psychogeriatrische afdelingen van zorginstellingen. Dit doet zij op een speelse manier.

14 mei  Een avond buiten de deur. We gaan dit keer “Jeu de Boule” spelen.

18 september  Henk Vaessen uit Putten is schrijver en een geboren verteller. Hij schreef ondermeer het boek “Stille Finale”, een aangrijpend verhaal over de psychologische naweeën van de Tweede Wereldoorlog. U kunt zijn boeken deze avond ook kopen.

8 oktober Creatieve avond. Onder leiding van de creatieve groep gaan we iets leuks maken.

12 november  Henk Griffioen uit Utrecht geeft een lezing over dakloos: veel mensen denken vaak dat in het welvarende Nederland met al zijn sociale voorzieningen je niet dakloos hoeft te zijn. Als je dat wel bent dan kies je daar kennelijk voor. Keuze of noodlot?

10 december Kerstavond door eigen leden. Een samengestelde kerstgroep zal een eigen invulling geven aan de avond.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2014

8 januari  Nieuwjaarsreceptie in  “De Postkamer.

14 januari  Ds. Rosmolen uit Hoogland vertelt over “Het nieuwe ouderworden”

10  Maandag! Jaarvergadering. Altijd een gezellige avond. Deze wordt          muzikaal opgeluisterd door dhr. Alblas uit Voorthuizen met doedelzakmuziek.

11 maart  Dhr. en mevr. Vester uit Wezep houden een presentatie over het “ Pieterpad.”  Tussendoor kunnen we een aantal liedjes meezingen. Het Pieterpad is de meest bekende lange afstandswandeling van Nederland, verdeeld in 27 etappes.

8 april   Mevr. Sigrid Landman uit ’t Harde geeft een lezing over “Leven met autisme”. Sigrid Landman kan door haar gedrevenheid mensen boeien en ontroeren. Ze heeft als schrijfster al vier boeken op haar naam staan. Tijdens de avond is het mogelijk deze boeken aan te schaffen en door haar te laten signeren.

13 mei Een avond buiten de deur. Dit keer gaan we een stadswandeling door Nijkerk maken.

10 juni Middagfietstocht                                     

26 juni  Dagfietstocht                                      

9 sept  Mevr. Hooikammer uit Staphorst geeft een klederdrachtpresentatie:    “Van baby tot mannenpak” met verhalen over Staphorst.

14 oktober  Dit wordt een poëzie-avond, verzorgd door eigen leden. Een hele leuke avond!

11 november Dhr. J Bonhof uit Wapenveld geeft een soort workshop die doet denken aan het T.V.programma “Tussen kunst en kitsch”. Ieder mag één voorwerp meenemen.  Hij taxeert en vertelt wat de kenmerken zijn van kunst en antiek.

9 december. Een  uit de leden samengestelde kerstgroep geeft een eigen invulling  aan deze avond.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2015

Donderdag 8 januari  Nieuwjaarsreceptie in  “De Postkamer”                            

13 januari: De heer H.J.Bakker komt in klederdracht vertellen over het leven  op Urk.

10 februari: Jaarvergadering: een gezellige avond met een hapje en een drankje, gastspreekster is mevrouw Mieke Aalderink. Zij is verhalenvertelster. Ze vertelt sprookjes, fantasieverhalen en verhalen vol wijsheid.

10 maart: Ds. E.R.Veen uit Hattem zal een lezing verzorgen over het onderwerp: Van Schepping tot Pasen.

14 april:  Een avond over osteoporose, beter bekend als botontkalking. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen en één op de zeven mannen boven de zestig jaar osteoporose.

12 mei:  Een avond buiten de deur.

9 juni: Middagfietstocht.

Donderdag 25 juni: Dagfietstocht. 

8 september: De heer P.Schipper uit Tiel komt vertellen over Flipje, het fruitbaasje van Tiel. Hij verkoopt ook jam, boekjes en bekers e.d. met Flipje erop.

13 oktober:  Een creatieve avond.

10 november:  De heer Koos Dansen uit Arnhem vertelt deze avond over de landschappen, de vogels, de bossen, het water en de tuinen om ons heen.

8 december: Kerstavond, verzorgd door eigen leden.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2016

Donderdag 7 januari:  Nieuwjaarsreceptie in de "Postkamer".

Dinsdag 12 januari:  Dhr. J.J. van de Kuinder komt ons vertellen over de reizen die hij heeft gemaakt en laat ons dia's zien.

MAANDAG 8 februari:  Jaarvergadering. Een gezellige avond met een hapje en een drankje. Harpist Regina Ederveen laat ons haar muziek horen en vertelt erover.

8 maart: Wereldreiziger Terlouw vertelt ons over de "Zijderoute". Hij heeft samen met zijn vrouw langs deze route gereisd. Ze hebben veel gezien en beleefd. Er is een prachtige diapresentatie van gemaakt die wij deze avond zullen zien.

12 april: Mevr. J. van Rijn, verbonden aan het Corry ten Boom-huis komt vertellen over de markante vrouw die Corry ten Boom was. Wij kunnen bij mevr. van Rijn ook boeken kopen.

10 mei: Een avond buiten de deur.

7 juni: Middagfietstocht.

DONDERDAG 16 juni: Dagfietstocht.

13 september: "De Wadden, onze laatste wildernis". Dit is het onderwerp van de lezing met dia's, die verzorgd wordt door dhr. Titus Reith, vrijwilliger van de Waddenvereniging.

11 oktober:  Deze avond wordt verzorgd door twee van onze eigen leden: Aartje Lozeman en Marrie Bos: een puzzeltocht langs Nijkerkse beelden.

8 november: Een avond over primitieve hoorns, zoals de midwinterhoorn. Dhr. en mevr. Kuiper uit Diever komen ons vertellen over de geschiedenis van deze hoorns. Ze laten ons ook het geluid horen.

13 december: Kerstavond, verzorgd door de eigen leden.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2017

Donderdag 5 januari: Nieuwjaarsreceptie in de Postkamer.

10 januari: Modeshow Swanfashion. Zwaantje de Vries heeft kleding ontworpen voor dames boven 50 jaar. Ze toont ons kleding en vertelt erover.

Maandag 13 februari: Jaarvergadering: een gezellige avond met een hapje en een drankje. Paul van Kuiken en Froukje Koelewijn verzorgen een theatershow met als onderwerp: "Terug naar vroeger".

14 maart: Voorjaar en zomer op Het Loo.

11 april: Erik Iedema vertelt. Hij vertelt op eigen wijze oude bijbelverhalen en plaatst ze in de tijd van nu. Erik Iedema is theoloog en schrijver, hij heeft meegewerkt aan Kind en Zondag. In het nieuwe liedboek staan enkele liederen van zijn hand (269, 290, 359) en hij heeft ook het speciale kinderkatern in de kinderversie van het Liedboek geschreven.

9 mei: Een avond buiten de deur

6 juni: Middagfietstocht.

Donderdag 22 juni: Dagfietstocht.

12 september: Rieteke Hoogendoorn toont ons de door haar gemaakte bijbelquilts.

10 oktober: Deze avond wordt verzorgd door onze eigen leden, de dames van de creatieve groep. Wat we gaan maken zullen we die avond wel zien.

14 november: Dhr. Boudewijn Zwart komt ons vertellen over zijn werk als beiaardier. Hij bespeelt carillons o.a. in Dordrecht, Amsterdam en Gouda. Ook speelt hij orgel en piano. Hij heeft een mobiele beiaard ontworpen met 50 bronzen klokken.

12 december: Kerstavond, verzorgd door een aantal eigen leden

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2018

4 januari: Nieuwjaarsreceptie in de "Postkamer".

9 januari: Dhr. Ton Oudshoorn komt ons vertellen hoe in zowel de klassieke als in de moderne muziek vaak gebruik gemaakt wordt van vogelgeluiden.

MAANDAG 12 februari: Jubileumjaarvergadering in het Koetshuis, aanvang 17.00 uur.

13 maart: Mevrouw Maria Bonten vertelt "Verhalen rondom het licht".

10 april: Mevr. Sanny de Zoete weet alles over tafellinnen en tafelgebruiken.

8 mei: Avond buiten de deur.

5 juni: Middagfietstocht.

21 juni: Lange fietstocht.

11 september: Dhr. R.J. van Eck vertelt over het ontstaan en de geschiedenis van de vijf grote wereldgodsdiensten. Hij toont beelden van religieuze plaatsen.

9 oktober: Dhr. Ben Piepers laat ons een serie schilderijen van Marc Chagall zien. Alles op deze schilderijen beweegt, zweeft, leeft, speelt. Samen met hem bekijken we ze. Hij zal ons uitdagen zelf goed te kijken en te reageren, voordat hij zelf de afbeeldingen toelicht.

13 november: Mevr. Henny van der Wilt vertelt ons over de buitenplaats Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht. De natuur maakt een groot deel uit van haar leven. Ze werkt al 18 jaar als tuinbaas op Sypesteyn en kan ons daar boeiend over vertellen.

11 december: Kerstavond, verzorgd door een aantal eigen leden.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2019

3 januari: Nieuwjaarsreceptie in de "Postkamer".

8 januari: 100 jaar christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging

12 februari: Jaarvergadering. Dhr. F. Meek van het Klompenmuseum komt vertellen over Lopen op hout.

12 maart: vervangend programma omdat mevr. Halma verhinderd is, zij zou vertellen over Vergeten groente. Dat komt een ander jaar aan bod.

9 april: Dhr. M. Tompot van Stichting Goudse Sint-Jan geeft een presentatie over de wereldberoemde gebrandschilderde ramen.

16 april: Bus dagtocht: Breierij en Tin. Verzamelen op het parkeerterrein bij winkelcentrum Paasbos om 8.45 uur. Thuiskomst rond 18.00 uur.

16 mei: Avond buiten de deur. Deze keer op donderdagavond.

21 mei: Excursie naar buitenplaats Sypesteyn. We gaan met eigen vervoer, verzamelen op de parkeerplaats achter de Intratuin om 12.30 uur.

11 juni: Middagfietstocht.

27 juni: Lange fietstocht.

10 september: Dhr. L. Fraanje van de Jac. Gazenbeekstichting vertelt over de Veluwe.

8 oktober: Creatieve avond, verzorgd door de creatieve groep.

12 november: Mevr. M. Tuten over zuivel en hun melkveebedrijf met Landwinkel in Raalte: Met de koe aan tafel.

10 december: Kerstavond, verzorgd door de eigen leden.

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2020

9 januari: Nieuwjaarsreceptie in de "Postkamer".

14 januari: Mevr. Evelien Pullens vertelt naar aanleiding van haar boek: De vierde dementie over de binnenwereld van de dementie.

11 februari: Jaarvergadering, Gery Groot Zwaaftink, muzikant, troubadour en
verhalenverteller houdt ons na het officiële gedeelte aangenaam bezig.

10 maart: Zanggroep Stil uit Vollenhove verzorgt voor ons een muzikaal paasprogramma.

14 april: We vieren in mei 75 jaar bevrijding. Jan Cozijnsen van Stichting Oud Nijkerk vertelt daarover. Afgelast vanwege het virus Covid 19

12 mei: Avond buiten de deur. Afgelast
9 juni: Middagfietstocht. Afgelast
25 juni: Lange fietstocht. Afgelast

8 september: Mevrouw Ella Halma komt ons vertellen over vergeten groenten en eetbare wilde planten, waarvan we de smaak vergeten zijn. Afgelast

13 oktober: De Stichting Veluwse Wensambulance vervult (laatste) wensen van mensen die ernstig ziek zijn. Eén van de vrijwilligers vertelt over dit mooie werk. Afgelast

10 november: Een reisverhaal over vulkanische eilanden door dhr. J.J. van de Kuinder. Afgelast

8 december: Kerstavond door Erik Idema met zangeres en pianist. Als livestream uitgezonden op YouTube op initiatief van het bestuur van het Landelijke Passage

Jaarprogramma Passage Nijkerk 2021

In verband met Covid 19 en  de coronamaatregelen wordt er geen nieuw informatie-jaarprogrammaboekje uitgegeven. Veel programma's zijn afgelast en kunnen misschien in 2021 ingehaald worden.