AFDELING NIJKERK
De KNRM

De eerste verenigingsavond in 2023 is de eerste verenigingsavond als zelfstandige vereniging Passage-Nijkerk. Dit wordt gesymboliseerd door het aansteken van een mooie nieuwe Passagekaars.

Het onderwerp van deze avond maakt veel indruk, mede door de persoonlijke verhalen die de vrijwilliger van de KNRM, de heer Ralf van Vegten, ons vertelt. Het is interessant om voor de pauze meer te horen over het ontstaan van de Reddingmaatschappij. Het aantal boten waar de KNRM de beschikking over heeft en wat dat kost. Er zijn maar een paar betaalde krachten, verder zijn er heel veel vrijwilligers. Een vrijwilliger moet geschoold worden en dat is een tijdsinvestering van wel 400 uur.

Hier lopen KNRM-vrijwilligers in het zeeschuim. Dit kan voor watersporters gevaarlijk zijn als ze er in terecht en er onder komen. Dan weten ze niet wat boven of beneden is.

We zien een fragment van Joris' Kerstboom: wie zet jij in het licht? Deze moeder vertelt dat haar zoon verdronken is en dat dankzij het blijven zoeken van de vrijwilligers van de KNRM haar zoon na meer dan 6 uur zoeken gevonden is.

De spreker en zijncollega worden bedankt met een envelop (voor de KNRM) en een  bos bloemen.


<< Terug naar de agenda