AFDELING NIJKERK
Dagfietstocht

Een droge, maar warme dag voor een mooie fietstocht. We gaan met 10 dames richting Barneveld. Onze eerste koffiepauze is bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Daar wordt die dag de tijdelijke Sesamstraatexpositie geopend. Er is hoog bezoek van Bert en Ernie! Weer op de fiets na een heerlijk kopje koffie of thee en een heerlijk gebakje. Net voordat we voor onze middagpauze bij Rustpunt Klein Sprakelaar aankomen, is er bandenpech. En een band plakken gaat nog wel, maar niet de achterband van een electrische fiets! Gelukkig biedt de Wegenwacht ook fietshulp als je die service bij de ANWB hebt aangeschaft. Na dik anderhalf uur zijn we weer op pad. Met een ijsje in Achterveld en een heerlijk diner in Nijkerk bij Menam Kitchen, het Thaise restaurant op de Kolkstraat sluiten we een prachtige dag af.

Op weg in Barneveld zo min mogelijk langs de snelweg.

Koffiepauze bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum.

Schaduw opzoeken om even een slokje water te drinken. Eén van de keitjes op dit grintweggetje was de boosdoener...

De fiets duidelijk aan de weg mét Passage-veiligheidshesje, af en toe staat iemand op de uitkijk voor de wegenwacht.

Gelukkig hebben we wat schaduw gevonden. De gastvrouw van het Rustpunt, net iets verderop, vindt onze pech zo sneu, dat ze de koffie bij ons komt brengen!

Een wegenwachtauto heeft voor alle calamiteiten van alles aan boord. Een electrische fiets is te zwaar om op z'n kop te zetten, dan gaat er van alles kapot op het stuur. Nooit doen dus, is de tip van de Wegenwachter.

 

Een gedeelte van de groep wacht bij het Rustpunt Klein Sprakelaar tot alles geregeld is: samen uit, samen thuis!

Voor wie wil kan er nog even gekeken worden bij het Fort Daatselaar.

En dan is een ijsje bij de snackbar in Achterveld wel verdiend!

Op weg voor het laatste eind naar Nijkerk. De lengte van de dagfietstocht is 62 kilometer.

Een mooie afsluiting bij de Thai.

 


<< Terug naar de agenda