AFDELING NIJKERK
Jan de Gier met prachtige natuurfoto's

Eindelijk weer een Passage avond op de gezellige manier: jassen aan de kapstok, zitten waar je wilt, dichtbij een ander als je dat wilt. Koffie in de pauze in de hal om bij te praten. Veel informatie bij de huishoudelijke mededelingen, waaronder het wel of niet doorgaan als plaatselijke afdeling nu de landelijke organisatie per 1-1-2024 stopt. De aanwezige leden waren unaniem: afdeling Nijkerk gaat door als zelfstandige vereniging.

En dan voor en na de pauze prachtige foto's met het verhaal erbij van Jan de Gier. Foto's van zijn voor- en achtertuin met onnoemelijk veel vaste planten. Alle seizoenen komen langs in de foto's. Informatie over zijn zelfgebouwde insectenhotel. En nog foto's van borders in de gemeente Nijkerk en polder Arkemheen.

Afscheid van Betsie als bestuurslid. Ze wordt bedankt voor al het werk dat ze voor Passage gedaan heeft.

Betsie spreekt ons toe en vertelt over de sponsoractie van Alpe d'HuZes.

En we heten Eef welkom als nieuw bestuurslid. Ook hier een heel hartelijk applaus en een witte roos!

Jan de Gier laat ons prachtige macro-opnamen zien en weet veel over alle soorten insecten te vertellen. En over het belang van insecten in de natuur.

Ook in het centrum van Nijkerk wordt aan diversiteit van planten in de openbare ruimte gewerkt.

Pimpelmeesjes die een nest hebben in zijn eigen tuin.

Jan wordt bedankt voor een hele mooie presentatie, waarbij hij ook nog vragen van de dames over hun eigen tuin beantwoordde.


<< Terug naar de agenda