AFDELING NIJKERK
Avond buiten de deur, DONDERDAG 16 mei

Bijna 40 dames van Passage waren te gast bij de brandweerkazerne in Nijkerk. Na de koffie kregen we een uitgebreide presentatie van het werk van de brandweer en wat daar allemaal bij komt kijken. Een studie van minimaal 2 jaar, 1 avond in de week en 5 hele dagen. En als je chauffeur bent komt daar nog veel meer bij. Er werden de nodige vragen gesteld. Het enthousiasme en de passie voor het werk maakten diepe indruk. En dan zijn het ook nog voornamelijk VRIJWILLIGERS! Meestal proberen ze ook aan ledenwerving te doen bij dergelijke avonden, maar wij waren niet de meest geschikte doelgroep daarvoor.wink Maar misschien zijn er wel (klein)kinderen die geïnteresseerd zijn: informatie op http://VGGM.nl In 3 groepen gingen we vanuit het instructielokaal naar de kazerne en naar buiten. Ongelooflijk wat een materiaal iedere wagen bij zich heeft. En wat een conditie de mensen moeten hebben om hiermee te kunnen werken! We kijken terug op een bijzonder interessante avond, die we niet gauw zullen vergeten!

Een enthousiast verhaal door de ploegcommandant. Let ook op de prachtige lessenaar!

Mooie muurschilderingen in de kantine

Verschillende voertuigen zijn buiten neergezet, zodat er meer ruimte is voor bezichtiging en uitleg

De nieuwste aanwinst

De uitlaat van de wagens zijn aangesloten op een afvoerslang, die automatisch losschiet als de wagen de kazerne uitrijdt

Hiermee bevrijdt je mensen uit een auto, gewicht van het apparaat is zo'n 30 kg! Alle brandweermensen moeten wel mannetjesputters zijn!

De hoogwerker reikt tot 32 meter

Imposant

 


<< Terug naar de agenda